۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۶۲۵۹۱۹
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۶ - ۱۹-۰۵-۱۳۹۷
کد ۶۲۵۹۱۹
انتشار: ۱۴:۴۶ - ۱۹-۰۵-۱۳۹۷

نور موبایل چقدر برای چشم مضر است؟

در مضر بودن نور آبی‌رنگی که از تلفن همراه ساطع می‌شود، تردیدی نیست اما پژوهشگران آمریکایی در پژوهش جدید میزان اثرات مخرب این نور بر چشم را بررسی کردند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، پژوهشگران "دانشگاه تولیدو" (UT) آمریکا باور دارند که این نور، توسط مولکول‌های حیاتی موجود در شبکیه جذب و به تولید ماده سمی منجر می‌شود که سلولها را از بین می‌برد. این آسیب، نقاط کور وسیعی در بینایی ایجاد می‌کند که نشانه بیماری "دژنراسیون ماکولا"(AMD) است و به نابینایی منجر می‌شود.

پژوهشگران، همیشه بر کار نکردن با تلفن همراه در تاریکی تاکید دارند زیرا این کار می‌تواند موجب گشاد شدن مردمک‌ها و نهایتا ورود مقدار بیشتری از نور آبی‌رنگ به چشم شود.

به گفته "مؤسسه ملی بینایی آمریکا"(NEI)، "دژنراسیون ماکولا" می‌تواند یکی از دلایل نابینایی در افراد 50 سال به بالا باشد. این بیماری هنگامی پیش می‌آید که "لکه زرد" یا "ماکولا"ی شبکیه که امکان دید قوی را فراهم می‌کند، آسیب ببیند. افراد مبتلا به دژنراسیون ماکولا، به تاری دید یا نقاط کور در بینایی مرکزی دچار می‌شوند.

تمرکز این پژوهش جدید، بر نوعی از ویتامین A موجود در شبکیه است که نور را به انرژی متابولیک تبدیل می‌کند. دکتر "آجیث کاروناراثن" (Ajith Karunarathne)، استادیار دانشکده شیمی و بیوشیمی دانشگاه تولیدو و نویسنده ارشد این پژوهش گفت: چشم انسان، نور ماوراءبنفش را به خونی منعکس می‌کند اما به نور آبی‌رنگ، اجازه ورود به چشم را می‌دهد و شبکیه می‌تواند این نور را به خوبی جذب کند.

جذب نور آبی توسط شبکیه، واکنش‌هایی به دنبال دارد که سلول‌های اکسیژن را به مولکول سمی تبدیل می‌کنند. پژوهشگران، در بررسی چگونگی آسیب رساندن نور آبی به سلول‌های شبکیه، سلول‌های تحت تاثیر این نور را به سلول‌های دیگری مانند سلول‌های سرطانی و سلول‌های قلب تزریق کردند که منجر به از بین رفتن آنها شد.

کاروناراثن افزود: هنگامی که شبکیه در معرض نور از طیف‌های دیگری مانند سبز، قرمز یا زرد قرار می‌گیرد، هیچ اتفاقی رخ نمی‌دهد.

این گروه پژوهشی، نوعی مولکول ویتامین E موسوم به "آلفا-توکوفرول" (alpha tocopherol) یافت که می‌تواند از مرگ سلول‌ها پیشگیری کند. کاروناراثن ادامه داد: شاید این ویتامین بتواند از آسیب به سلول‌های شبکیه پیشگیری کند. در حال حاضر، برای پیشگیری از آسیب به شبکیه، مولکول‌های بیشتری را بررسی می‌کنیم.

با افزایش سن، توانایی پیشگیری از جذب نور آبی توسط شبکیه، کمتر می‌شود و این موضوع، به بیماری دژنراسیون ماکولا می‌انجامد.

پژوهشگران، برای پیشگیری از این بیماری، راه‌هایی مانند استفاده از عینک آفتابی، نصب فیلترهای نور آبی روی تلفن همراه و نگاه نکردن به تلفن همراه و تبلت در تاریکی پیشنهاد می‌کنند. کاروناراثن اضافه کرد: نگاه کردن به تلفن همراه در تاریکی، ضرر بسیاری برای چشم دارد زیرا موجب گشاد شدن مردمک‌ها و جذب نور آبی بیشتر و در نتیجه، آسیب به چشم می‌شود.

ارسال به دوستان
2024 چه سالی بود/ پاسخ روزنامه‌نگار مشهور به پرسش‌های مخاطبان/ ایلان ماسک تیشه به ریشه توییتر زد فرمانده سپاه اصفهان : به آمریکایی‌ها گرا ندهید، ناترازی‌ انرژی در دولت رئیسی هم وجود داشت/ حکومت بعثی سوریه سقوط کرد چون مردم را به عنوان پشتیبان نداشت استوری کنایه آمیز محسن تنابنده در رابطه با قطعی‌های برق (عکس) وقتی کپسول گاز تبدیل به موشک می‌شود (فیلم) ۱۲ منطقه تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا ادعای سعید جلیلی : توقف قانون حجاب مصوبه شورای عالی امنیت ملی نیست داستان مار و ارّه ؛ آیا این قصه برایتان آشنا نیست؟ (فیلم) درباره ظاهر فرزندان تان (فیلم) ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد بیت کوین ارز رسمی روسیه شد تلگرام در مالزی دنبال دریافت مجوز رفت نتانیاهو : دنبال عادی سازی روابط با عربستان هستیم انتقاد تند قدیری ابیانه از رفع فیلترینگ : می خواهند ایران را شبیه تایلند کنند/ انتخاب پزشکیان یک فاجعه بود و دیر یا زود استعفا می‌دهد/ کیش را ساختند تا عشرتکده اعراب شود