۲۱ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۰۵:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۲۷۹۳۸
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۰ - ۲۲-۰۲-۱۳۹۹
کد ۷۲۷۹۳۸
انتشار: ۱۱:۱۰ - ۲۲-۰۲-۱۳۹۹

هشدار درباره افزایش مبتلایان کرونا در تهران، گیلان، خوزستان و سمنان /بغل کردن ، دست دادن و بوسیدن ممنوع

الان که موارد بیماری کم شده است، این کم شدن نتیجه خویشتن داری مردم در تعطیلات نوروز و ماه فروردین است و الان که دارد افزایش پیدا می کند ممکن است در اواخر اردیبهشت ما یک فاجعه انسانی دیگر در پیش داشته باشیم.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران ؛ درباره اوج گیری مبتلایان در تهران هم گفت: تهران، گیلان، استان سمنان و خوزستان، اینها از استان هایی هستند که در این چند روز اخیر روند رو به تصاعد بیماری داشتند و در اینجاها به خصوص تهران خیلی باید حواسشان جمع باشد.

به گزارش دنیای اقتصاد، دکتر مردانی، عضو کمیته کشوری کرونا در گفتگو با برنامه رادیویی «تهران کلینیک» درباره صعودن شدن روند ابتلا به کرنا طی دو هفته اخیر بعد از چند روز کاهش تعداد مبتلایان، گفت: یکی از دلیل افزایش ابتلا در روزهای اخیر آزادسازی کارخانه ها و محل هاب کسب و کار است، شما شاهد ترافیک در شهر تهران و شهرهای بزرگتر هستید و مردم مقداری به اشتباه فکر می کنند که کرونا تمام شده است و بعضی ها فکر می کنند که باید بروند و کارهای عقب مانده شان را انجام دهند و این ارتباطات زیاد باعث برقراری زنجیره ارتباط بیمار با افرادی که بیمار نیستند و بروز موارد جدید می شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران، افزود: نکته دوم این است که عده ای که مشکوک بودند و یا نبودند به آزمایشگاه ها می روند و تست های آزمایشگاهی بیشتری می دهند و مراجعه مردم به بخش های خصوصی و غیر خصوصی به نسبت روزهای اول اپیدمی خیلی بیشتر شده است، بنابراین تعداد بیشتری نمونه گیری صورت می گیرد و تعداد بیشتری مثبت نشان داده می شوند.

هشداری شدن وضعیت شیوع کرونا در خوزستان


این متخصص گفت: نکته دیگر که خیلی حائز اهمیت است این که ما خیلی از استان ها را داشتیم مثل استان خوزستان که در ابتدای اپیدمی یعنی در بهمن، اسفند و فروردین موارد ابتلا به بیماری در آنجا خیلی کم بود و در آنجا یک جمعیت کاملا حساس وجود داشت و الان با باز شدن ادارات و کارخانه ها و مسافرت هایی که برقرار شده است، فرضا چند نفر بیمار آلوده وارد شهر اهواز شده باشند سریعا می توانند بیماری را به دیگران منتقل کنند و آنها هم چون آنتی بادی محافظت شده در خودشان ندارند سریع بیماری را می گیرند و سریع به افراد دیگر انتقال می دهند و الان متاسفانه موج دوم اپیدمی در استان خوزستان بسیار بسیار شدیدتر از آنچه که پیش بینی می شد اتفاق افتاده است و این سرنوشت ممکن است برای دیگر استان های کشور که در اسفند و فروردین ابتلا به بیماری آنچانی نداشتند اتفاق بیفتد و به همین دلیل ما به مردم می گوییم که واقعا باید مواظب موج دوم و سوم اپیدمی کرونا در کشور باشند.

دکتر مردانی در پاسخ به این سوال که مردم در شرایط فعلی چه باید انجام دهند، اظهار داشت: باید بین تامین معاش و تامین سلامت مردم یک بالانسی برقرار شود. ما توصیه می کنیم زمانی که کارخانه ها باز می شوند اگر قرار است مسافرت های داخل شهری برقرار شود، این به حداقل برسد یعنی فقط و فقط برای موارد خیلی ضروری از خانه بیرون بیاییم و مسافرت های خیلی ضروری انجام دهیم. مثلا الان بعضی ها به ما می گویند که ما را چکاپ کنید، وقتی می پرسیم چرا؟ می گویند ما الان مثلا ۲ ماه است که شمال نرفته ایم و می خواهیم به آنجا برای دیدن خانواده و اقوام برویم، می گوییم چرا می خواهید بروید؟ می گویند چون مدتی است که نرفته ایم؛ می گوییم مگر با واتساپ نمی توانید حرف بزنید و همدیگر را ببینید؟ می گویند اتفاقا هرشب همین کار را می کنیم اما الان می خواهیم برویم و آنها را بغل کنیم.

بغل کردن، بوسیدن و دست دادن همچنان ممنوع

وی تاکید کرد: الان در این شرایط بغل کردن و بوسیدن ودست دادن ممنوع است و مردم فکر نکنند که اپیدمی تمام شده است و نه فقط در ایران که در دنیا این اپیدمی هنوز تمام نشده است و تا زمانی که واکسن مؤثری نباشد مردم باید احتیاطات همه جانبه را در نظر بگیرند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران ؛ درباره اوج گیری مبتلایان در تهران هم گفت: تهران، گیلان، استان سمنان و خوزستان، اینها از استان هایی هستند که در این چند روز اخیر روند رو به تصاعد بیماری داشتند و در اینجاها به خصوص تهران خیلی باید حواسشان جمع باشد.

هشدار به مردم تهران؛ وضعیت مبتلایان تصاعدی شده است

دکتر مردانی در توصیه ای به مردم تهران گفت: یک توصیه این است که مردم فقط برای موارد ضروری وارد شهر شوند. من الان ترافیک قبل از ساعت ۸ تهران را که میبینم متوجه می شوم که از ماه های قبل خیلی شلوغ تر است، چون طرح ترافیک را هم برداشته اند و بعضی از عزیزان حتی در مواقع طرح ترافیک دوبله و سوبله در خیابان ها پارک می کنند. این نشان می دهد که مردم یا خسته شده اند و یا فکر می کنند که اپیدمی تمام شده است و هردوی اینها اقدام پسندیده ای نیست و حتما باید حوصله داشته باشیم چون اگر رعایت نکنیم ممکن است فاجعه به بار آید.

وی تاکید کرد: الان که موارد بیماری کم شده است، این کم شدن نتیجه خویشتن داری مردم در تعطیلات نوروز و ماه فروردین است و الان که دارد افزایش پیدا می کند ممکن است در اواخر اردیبهشت ما یک فاجعه انسانی دیگر در پیش داشته باشیم.

شرایط استفاده از ماسک و دستکش چیست؟

وی در پاسخ به این سوال که «تصور خیلی از مردم این است که به هیچ وجه نباید از ماسک استفاده کنند، توصیه شما برای این موضوع چیست؟»، گفت: ما توصیه می کنیم اگر عزیزان به مناطقی می روند که احتمال آلودگی وجود دارد حتما از ماسک استفاده کنند. مثلا اگر شما به بیمارستان برای آزمایش خون یا حتی ملاقات عزیزان(که ما این کار را ممنوع کرده ایم) می آیند حتما باید از ماسک استفاده کنند، اگر احیانا شما وارد مجمعی می شوید که بیش از ۱۰ نفر جمعیت وجود دارد(مثل کارخانه)، همه باید ماسک بزنند و همه باید فاصله اجتماعی را رعایت کنند؛ ولی مثلا اگر شما با فرزندتان به پارک ملت بروید و بخواهید آنجا هوایی تازه کنید با رعایت فاصله گذاری اجتماعی اصلا لازم نیست ماسک بزنید و هیچ مشکلی هم ندارد.

وی گفت: تصاویری که از مساجد گرفته اند مثلا مردم فاصله اجتماعی را رعایت کرده بودند ولی عده زیادی از آنها ماسک نزده بودند، وقتی شما بیش از ۱۰ نفر زیر یک سقف هستید باید حتما ماسک بزنید. اگر شما در مترو، اتوبوس های داخل شهری و بیرون شهری ماسک نزنید به نظر من فاجعه ایجاد می شود.

دکتر مردانی در پاسخ به این سوال که «پس تاکید شما در اماکن عمومی این است که افراد حتما ماسک و دستکش داشته باشند؟» خاطرنشان کرد: بله. اما در صورتی که فردی از خانه اش خارج می شود و قدم زنان مثلا به خانه خواهرش می رود و آنجا هم دو نفر بیشتر نیستند و فاصله اجتماعی را رعایت می کنند مشکلی برای نزدن ماسک وجود ندارد.

برچسب ها: کرونا ، اهواز
ارسال به دوستان
نظرسنجی
با انتقال پایتخت از تهران به جایی دیگر موافقید؟