۱۴ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۴ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۸۷۶۷۹
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۲ - ۱۷-۰۳-۱۴۰۰
کد ۷۸۷۶۷۹
انتشار: ۰۹:۵۲ - ۱۷-۰۳-۱۴۰۰

سابقه آتش‌سوزی در پالایشگاه تهران

پالایشگاه نفت تندگویان تهران برای چهارمین بار در چند سال اخیر، دچار آتش سوزی شد.

عصر ایران؛ مرضیه حسینی- عصر چهارشنبه 12 خرداد بود که دود غلیظ سیاهی به همراه شعله های آتش، آسمان شهر ری و منطقه باقرشهر در تهران را پوشاند و چند ساعت بعد، مردم مقابل پمب بنزین های تهران صف کشیدند.

آتش‌سوزی در پالایشگاه تهران

ولع بنزین و آتش در مخازن گازوئیل

دامنه آتش و دود لحظه به لحظه بیشتر می شد، آنچنان که حتی ازمناطق شمالی تهران هم قابل رویت بود. مخازن ضایعات نفتی نشت کرده و پالایشگاه نفت تندگویان تهران برای چهارمین بار در چند سال اخیر، در آتش سوخت. شدت حادثه به اندازه ای بود که حدود 18 مخزن پالایشگاه تندگویان از بین رفت، مقام‌های وزارت نفت اما با رد این خبر اعلام کردند که فقط دو مخزن ال‌پی‌جی  و یک  مخزن ذخیره سازی گازوئیل سوخته است.

آتش سوزی بزرگ پالایشگاه، در ساعات پایانی همان روز با تلاش آتش نشنان ها خاموش شد و به گفته شاکر خفایی، رئیس روابط عمومی پالایشگاه تهران: تلفات جانی و خسارات مالی چندانی در بر نداشت.

از آنجا که آتش سوزی در پالایشگاه تندگویان ساعتی پس از اعلام خبر غرق شدن ناو خارک، متعلق به نیروی دریایی ارتش در اثر آتش‌سوزی در آب‌های دریای عمان و در ادامه آتش سوزی های مراتع در نقاط مختلف کشور رخ داد، این شائبه ایجاد شد که ممکن است وقوع  این حوادث، عمدی و طی برنامه ای خربکارانه باشد.

رئیس روابط عمومی پالایشگاه تهران اما احتمال هرگونه خرابکاری را قویا رد کرد و گفت: تنها دلیل حادثه، انفجار لوله گاز و نشتی و سوختن مخازن گازوئیل بوده است.

از فیلم هایی که کاربران شبکه های مجازی منتشر می کردند، اینطور بر می آمد که آتش و انفجار به سایر نقاط نیز سرایت کرده، شاکر خفایی در پاسخ به این اخبار گفت: «این صداها مربوط به فروافتادن ورقه‌های داخل مخزن به کف آن است که پس از سوختن فرآورده رخ می‌دهد و به هیچ وجه ارتباطی با انفجار جدید ندارد.»

به دنبال  وقوع آتش سوزی در پالایشگاه تندگویان تهران، صف های طویل مقابل پمب های بنزین تشکیل شد، مسئولان مرتب تاکید می کردند که آتش سوزی در مخازن بنزین نبوده و قرار نیست تهران با مشکل کمبود بنزین مواجه شود، مردم اما بدون کوچکترین توجهی به حرف های آنها، حتی در شبانه روز پس از آتش سوزی نیز، صف های بنزین را ترک نکردند.

سابقه آتش سوزی در پالایشگاه تهران

آتش سوزی در پالایشگاه تهران به دلایل فنی، مسبوق به سابقه است. در تاریخ 10 بهمن ۹۵ پالایشگاه تهران به دلیل اصابت صاعقه به یک مخزن و نشت سوخت، دچار حریق شد. به گفته مسئولان، این حادثه تلفات جانی نداشت.

در روز پنجم آبان ۹۶ نیز یکی از واحدهای تقطیر پالایشگاه تندگویان به علت «نشت مواد آتش‌زا» دچار آتش‌سوزی شد و گسترش سریع آتش فرصت فرار را از کارگران گرفت. در جریان این آتش‌سوزی شش کارگر فصلی کشته و چهار کارگر دیگر به شدت مصدوم شدند. در جریان این حادثه، یکی از کارگران برای نجات از سوختگی خود را از بالای برج به پائین پرتاب کرد و جان داد. این کارگران از فصلی استان ایلام به تهران آمده بودند و در بخش تعمیرات و نگهداری پالایشگاه کار می‌کردند.

کارگران فصلی، امنیت شغلی نداشته و اغلب از بیمه درمانی نیز برخوردار نیستند.آنها حداقل ۵ ماه و حداکثر ۶ ماه در سال کار می‌کنند و حقوق آن‌ها که حداقل حقوق مصوب شورای عالی کار است، به صورت پیمانی پرداخت می‌شود.

«محمد حسن‌زاد» معاون سازمان تامین اجتماعی اعلام کرده  بود که فقط حدود ۲۵۰ هزار نفر از کارگران فصلی تحت پوشش تامین اجتماعی هستند.

سومین آتش سوزی پالایشگاه تهران در بعد از ظهر چهارشنبه ۱۴ خرداد 1399 در بخش تولید پالایشگاه رخ داد و به مرگ یک کارگر انجامید. یک کارگر دیگر نیز مصدوم شده است. پالایشگاه تندگویان که در سال ۱۳۴۷ تاسیس شده، در ۱۲ کیلومتری جنوب تهران قرار دارد.

ارسال به دوستان