۱۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۹۱۱۷۴
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۲ - ۰۷-۰۴-۱۴۰۰
کد ۷۹۱۱۷۴
انتشار: ۰۹:۲۲ - ۰۷-۰۴-۱۴۰۰

سلول‌های سرطان ریه، با کبد چه می کنند؟

سلول‌های سرطان ریه، با کبد چه می کنند؟
تومورهای ریه می‌توانند راه‌هایی را برای کبد فراهم کنند تا به واسطه آنها تولید گلوکز را افزایش دهد که منبع اصلی سوخت برای سلول‌های سرطانی است.

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود دریافته‌اند که تنظیم شبانه‌روزی تولید گلوکز در کبد، طی دوره پیشروی سرطان ریه از بین می‌رود و افزایش گلوکز، سوخت لازم را برای رشد سلول‌های سرطانی فراهم می‌کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از وب‌سایت رسمی دانشگاه کالیفرنیا، ارواین، پژوهش جدیدی نشان می‌دهد که چگونه تنظیم شبانه‌روزی تولید گلوکز در کبد، طی پیشروی سرطان ریه از بین می‌رود و چگونه افزایش تولید گلوکز ممکن است سوخت لازم را برای رشد سلول سرطانی تامین می‌کند.

این پژوهش جدید نشان می‌دهد که ساعت شبانه‌روزی چگونه تحت تاثیر شرایطی مانند پیشروی سرطان ریه و "کاشکسی"(Cachexia) که از بین رفتن بافت سرطانی است، تنظیم می‌شود.

"سلما ماسری"(Selma Masri)، استادیار بخش شیمی بیولوژیکی "دانشگاه کالیفرنیا، ارواین"(UCI) و از پژوهشگران این پروژه گفت: پژوهش ما نشان می‌دهد که پروتئینی موسوم به "REV-ERB"، تولید گلوکز را در کبد کنترل می‌کند. این تنظیم شبانه‌روزی طی پیشروی سرطان ریه و به ویژه تحت شرایط کاشکسی از بین می‌رود و به افزایش تولید گلوکز از کبد می‌انجامد. ما براساس یافته‌های خود دریافتیم که تومورهای ریه می‌توانند راه‌هایی را برای کبد فراهم کنند تا به واسطه آنها تولید گلوکز را افزایش دهد که منبع اصلی سوخت برای سلول‌های سرطانی است.

این پژوهش، ساعت شبانه‌روزی بدن را به عنوان تنظیم‌کننده مرکزی تولید گلوکز طی پیشروی سرطان در نظر می‌گیرد و بینش‌های مهمی را در توسعه درمان‌های جدید برای هدف قرار دادن REV-ERB ارائه می‌دهد تا رشد سلول‌های سرطانی مهار شود.

"آماندین ورلاند"(Amandine Verlande)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما با پیگیری سرنوشت متابولیکی گلوکز تازه تولید شده، به بررسی نتیجه افزایش تولید گلوکز طی پیشروی سرطان ریه ادامه می‌دهیم تا تشخیص دهیم که آیا این منبع سوخت می‌تواند به تحریک افزایش تقاضای متابولیکی سلول‌های سرطان ریه بپردازد.

این پژوهش، در مجله "Science Advances" به چاپ رسید.

ارسال به دوستان
چرا «مگس» حشرۀ محبوب دانشمندان است؟ قدیمی‌ترین شهر عمودی جهان(+عکس) رونمایی از مدل ۲۰۲۶ تویوتا کرولای محبوب ایرانیان (+عکس) «بانوی مرگ»؛ روایت موفق‌ترین تک تیرانداز زن تاریخ که ۳۰۹ نازی را کشت! (+عکس) هشدار جدی درباره خطرات سرطان‌زای فرمالدئید در محصولات صاف‌کننده مو وزیر خارجه ترکیه: از جامعه بین‌الملل می‌خواهیم که از دولت جدید سوریه حمایت کند ایلان ماسک: ما مستقیم به مریخ می‌رویم، ماه حواس‌پرتی است شمار شهدای رسانه فلسطین به ۲۰۲ نفر رسید گم شدن بهرنگ علوی؛ از شیشه شکسته تا خانه ارواح کلاردشت (+فیلم و عکس) گرامیداشت تختی در شهر ری؛ آیین پهلوانی در زادگاه جهان‌پهلوان برگزار شد (+فیلم و عکس) احتکار ۵۰ تن چای خشک در شرق گیلان بزرگترین اشتباه حذف شام در رژیم غذایی (فیلم) عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴: مجلس اصرار دارد یارانه دهک‌های بالا حذف شود بررسی موضوع «فرونشست زمین در ایران» در جلسه هیات دولت افشای دیگری از پشت پرده‌ قاچاق سوخت هرمزگان