۱۹ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۱۳۲۵۸
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۳ - ۲۶-۰۸-۱۴۰۰
کد ۸۱۳۲۵۸
انتشار: ۱۶:۴۳ - ۲۶-۰۸-۱۴۰۰

چراغ سبز فایزر به کشورهای در حال توسعه برای تولید قرص درمانی کرونا

چراغ سبز فایزر به کشورهای در حال توسعه برای تولید قرص درمانی کرونا
فایزر با صدور بیانیه ای اعلام کرد که قرص کووید–۱۹ خطرات بیماری حاد در بزرگسالان آسیب پذیر را کاهش می دهد.

 شرکت دارویی فایزر آمریکا قراردادی را منعقد کرده است که امکان تولید و فروش قرص درمانی کووید–۱۹ این شرکت را در ۹۵ کشور در حال توسعه فراهم می کند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از بی بی سی، این قرارداد که با یک سازمان بهداشت عمومی تحت حمایت سازمان ملل متحد موسوم به «اتحادیه ثبت اختراع دارو» بسته شده است می تواند این قابلیت درمانی را برای ۵۳ درصد از جمعیت جهان در دسترس قرار دهد.

اما در این قرارداد، چند کشور خاص که میزان شیوع به کرونا در آن بالاست همچون برزیل لحاظ نشده است.

فایزر با صدور بیانیه ای اعلام کرد که قرص کووید–۱۹ خطرات بیماری حاد در بزرگسالان آسیب پذیر را کاهش می دهد.

در این بیانیه آمده است این توافقنامه به تولیدکنندگان محلی دارو امکان می دهد این قرص را با هدف تسهیل دسترسی بیشتر به جمعیت جهانی تولید کنند.

فایزر با اعلام اینکه حق امتیازی را از فروش این قرص در کشورهای کم درآمدتر دریافت نمی کند، تاکید کرده است که از حق امتیاز در همه کشورهایی که در این توافق گنجانده شده اند، می گذرد زیرا کووید همچنان یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی است که از سوی سازمان جهانی بهداشت به این عنوان نامگذاری شده است.

این شرکت چندی پیش اعلام کرد که آزمایش های بالینی نشان می دهد که قرص کووید–۱۹ موسوم به پاکسلووید، خطر بستری شدن بیماران در بیمارستان یا مرگ آنها را به میزان ۸۹  درصد برای بیماران سن بالای در معرض خطر بالا کاهش می دهد.

اکثر کشورهای گنجانده شده در قرارداد منعقد شده در آفریقا و آسیا هستند. با این حال، کشورهایی چون برزیل، چین، روسیه، آرژانتین و تایلند که بیشترین موارد ابتلا به کرونا را تجربه کرده اند، در فهرست کشورهای مشمول این توافق دیده نمی شوند.

برخی کارشناسان می گویند این برای رفع نابرابری در دسترسی به درمان ها و واکسن های کووید – ۱۹ کافی نیست.

سازمان پزشکان بدون مرز با صدور بیانیه ای اعلام کرد اینکه این قرارداد، قرص های کووید–۱۹ را در سراسر دنیا در دسترس قرار نمی دهد، مساله مایوس کننده ای است.

«یانکوئینگ هو» مشاور سیاست گذاری حقوقی این سازمان گفت: دنیا اکنون می داند دسترسی به ابزارهای پزشکی کووید – ۱۹ باید برای همگان و در همه جا تضمین شود، اگر ما واقعا بخواهیم این همه گیری را کنترل کنیم.

در ماه گذشته میلادی نیز یک شرکت داروسازی دیگر تحت عنوان مِرک از انعقاد قراردادی با اتحادیه ثبت اختراع دارو خبر داد که به این شرکت امکان تولید قرص کووید – ۱۹ خود موسوم به مولنوپیراویر را می دهد.

انگلیس اوایل ماه جاری میلادی مجوز مصرف قرص ضد ویروسی مولنوپیراویر محصول شرکت مِرک را صادر کرد. نتایج آزمایش های بالینی نشان داده است که مصرف این دارو خطر بستری شدن و مرگ را به میزان ۵۰ درصد در افراد عضو گروه های پرخطر کاهش می دهد.

ارسال به دوستان
کشف میوه ای شگفت انگیز با فسفر بالا: تاثیر معجزه آسا بر سلامت آقایان انرژی تاریک احتمالاً وجود ندارد؛ پدیده‌ای عجیب‌تر می‌تواند انبساط جهان را توضیح دهد ویتامین A می‌تواند باعث مسمومیت شما شود ! مکران کجاست ؟ ؛ جاهای دیدنی سواحل مکران را بشناسید + تصاویر / بهترین زمان سفر به مکران چه فصلی است ؟ خواص ماهی کپور؛ از کاهش التهاب بدن تا بهبود کیفیت خواب «اتوبان دایناسورها» بعد از 166 میلیون سال از زیر خاک بیرون آمد(+عکس) بهترین سبزی برای مدیریت قند خون: راهنمای کامل برای انتخاب هوشمندانه واکنش حسن فتحی کارگردان به جنجال تبلیغاتی بهرنگ علوی و سریال ازازیل (+عکس و فیلم) ساخت ضربه‌گیر نانویی که هم سفت و هم انعطاف‌پذیر است بهترین «انیمه‌های سریالی» سال 2025 که نباید از دست بدهید روده خالی، ذهن قوی‌تر؛ دفع مدفوع تاثیری فوق‌العاده بر عملکرد ورزشکاران دارد فواید و مضرات جگر مرغ: آیا واقعا باید در رژیم غذایی خود جای دهیم؟ مقبرۀ 4 هزارسالۀ «پزشک-جادوگر» فرعون کشف شد(+عکس) تلسکوپ «جیمز وب» با کشف ۴۴ ستاره، تاریخ‌ساز شد واکنش وزیر خارجه کانادا به تهدیدات ترامپ: عقب‌نشینی نمی‌کنیم