۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۲۸۲۱۴
تعداد نظرات: ۱۸ نظر
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۱ - ۰۳-۱۲-۱۴۰۰
کد ۸۲۸۲۱۴
انتشار: ۱۸:۳۱ - ۰۳-۱۲-۱۴۰۰

جنجال آهنگ جدید تارکان در ترکیه / داداش اینها برای ما خاطره است!

جنجال آهنگ جدید تارکان در ترکیه / داداش اینها برای ما خاطره است!
در کشور ما هر هفته از این اتفاقات داریم، مثلا همین هفته از داستان مهناز افشار، دختر محمدعلی رامین و رضا کیانیان گرفته تا جشنواره فجر، سحر قریشی، امیرتتلو، فدراسیون فوتبال و ...

عصر ایران ؛ کاوه معین‌فر - در چند روز گذشته آهنگ جدید ستاره موسیقی پاپ ترکیه تارکان در دنیای مجازی و شبکه های اجتماعی این کشور بسیار خبرساز و جنجالی شده است. آهنگ گچجک (می‌گذرد) از روز پنج شنبه 28 بهمن پخش شده است و تا به امروز فقط در کانال یوتیوب تارکان بیش از 20 میلیون بار دیده شده است.

اتفاقی که باعث شده این آهنگ جنجالی شود معنایی است که متن آهنگ در ذهن مخاطب ایجاد می‌کند. تکرار ترکیب گچجک، گدجک (می گذرد، می رود) باعث شده است که مخالفان اردوغان این ترکیب را به اردوغان و دوران او تعمیم دهند و با استفاده از این تکیه کلام بگویند که اشاره آهنگ تارکان به این دوران سیاسی ترکیه است.

با وجود آن که تارکان خود این فرضیه و یا استنباط را انکار کرده و گفته است که اشاره آهنگ او به دوران کرونا، قرنطینه، خستگی و دلزدگی مردم از زندگی در این زمانه است. البته در موزیک ویدئو تارکان هم هیچ اشاره‌ سیاسی وجود ندارد و بیشتر بر محور زندگی اجتماعی دوران کرونا می‌چرخد.

 

آهنگ جدید تارکان


اما انگار توضیحات تارکان و کلیپ آهنگ هم مخالفان و منتقدان سرسخت اردوغان را متقاعد نکرده و باز بر این تاکید دارند که آهنگ گچجک یک اعتراض سیاسی در قالب هنری است. مهرداد فرهمند (خبرنگار) در نوشته ای به این اتفاق اشاره کرده و نوشت :

«محمود چنار، منتقد موسیقی در یادداشتی در سایت گازته دووار (روزنامه دیوار)، ترانه تازه تارکان را «پاپ اعتراضی» لقب داد و نوشت که هر کس این ترانه را بشوند، «بی برو برگرد» در می یابد که سراینده اش بجز ویروس عالمگیر کرونا، توجه را به حکومت موجود و بحران اقتصادی نیز جلب کرده است که «در نتیجه سیاستهای این حکومت به بار آمده و مردم را به تنگ آورده است». آقای چنار تارکان را ستود که توانسته همزمان دو پیام را به مخاطب برساند. حال آنکه خود تارکان چنین ادعائی نکرده است.

سیاستمداران مخالف دولت بلافاصله وارد میدان شدند و ترانه تارکان را با ساز خود خواندند. برای نمونه، مرال آق شنر، رهبر حزب نیک، ترانه تارکان را در فضای مجازی همرسانی کرد و نوشت: «بیشترش رفت، چیزی نمانده». منظورش دولت رجب طیب اردوغان بود.

فائق اوزتراک سخنگوی حزب جمهوری خلق، بزرگترین تشکل سیاسی مخالف دولت در توییت خود از متن ترانه وام گرفت و با طعنه به دولت نوشت: «می رود، می رود، همان طور که آمد، می رود، هر چیزی پایانی دارد، این چله هم به سر می رسد».

در مقابل هم طرفدارن اردوغان این ارتباط را بی معنی دانسته و حتی به تمسخر گرفته‌اند برای مثال، آلپای اوزآلان نماینده ازمیر در مجلس توییت کرد: «اپوزیسیونی را که امیدش تارکان باشد، این طوری مثل مرغداری نمی شود اداره کرد». یا حلیمه کوکچه، معاون شعبه حزب عدالت و توسعه در استانبول در توییتی نوشت: «این خل و چلهایی که دم گرفته اند: گچجک، گچجک، گمان می کنند دارند مخالفت می کنند در حالی که عقلشان آن قدر کور شده که نمی توانند بفهمند از این کار بجز تضمین پیروزی اردوغان در انتخابات آینده، هیچ چیز دیگری بر نمی آید».

یک فضای دو قطبی بر سر آهنگ جدید تارکان درست شده است که انگار با حمایت یا مخالفت با همین آهنگ می‌خواهند تکلیف تمام اتفاقات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ... کشور ترکیه را روشن کنند. آن هم در حد همین کنش‌های مجازی. در حد یک توئیت یا یک پست اینستاگرامی و ...

جنجال آهنگ جدید تارکان در ترکیه / داداش اینها برای ما خاطره است!

بهرجهت از درون هر محتوایی، از یک آهنگ تا یک فیلم گرفته یا حتی یک جمله و کلمه، می توان یک پیام یا مقصد دیگری را استخراج کرد ولی نکته اصلی این است که هر جناح یا شخصی می خواهد آنرا به نفع خود قلمداد کند و این گونه است که تعریف هر چیزی تغییر می‌کند.

حتی یک آهنگ در مورد دوران کرونا می‌تواند نماد تغییر خواهی و اعتراض به اردوغان شود. علی الخصوص در جهان امروز که با این اتفاق فراگیر و غیر قابل کنترل شبکه‌های اجتماعی می توان هر آنچه هست و نیست را دگرگون کرد. جهان پیچیده‌ای شده است.

احمد خاقان روزنامه نگار ترک با یادداشتی در روزنامه حریت این جبهه بندی بر سر ترانه تارکان را «دیوانه وار» توصیف کرده و نوشته است: «مخالفان دولت، یک ترانه را چنان جدی گرفته اند که انگار اگر تارکان سه تا ترانه دیگر بخواند، دولت سرنگون می شود ... اگر کسی بگوید از این ترانه خوشم نیامد، تکه تکه اش می کنند». و در آخر با افسوس و ناراحتی اضافه کرده است: «در جایی از دنیا افتاده‌ایم که از ستاره پاپ، چه گوارا می سازند».

خواستم بگویم آقای احمد خاقان کجای کاری؟ در کشور ما هر هفته از این اتفاقات داریم، مثلا همین هفته از داستان مهناز افشار، دختر محمدعلی رامین و رضا کیانیان گرفته تا جشنواره فجر، سحر قریشی، امیرتتلو، فدراسیون فوتبال و ...

باید با این روزنامه نگار ترک درد دل کنیم: «این دورانی که از دست آن می نالید، برای ما دیگر خاطره شده است.»

اما امیدوارم هنرمندان، روزنامه نگاران، روشنفکران و ... در ترکیه به این رویه اعتراض کنند تا شاید مثل ما برایشان عادی نشود. 

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۱۹
غیر قابل انتشار: ۳
ناشناس
Germany
۱۸:۵۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
5
49
برایشان تازه این چیزها مد شده در حالیکه برای ما جزو خاطرات دور است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
0
40
درود بر شرفتان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
1
21
راستیا
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۴۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
28
19
به ما چه لطفا ازاوضاع کشور خودمون بگید
ناشناس
United States of America
۲۲:۱۱ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۳
66
12
کشور ما خیلی جلوتر از ترکیه است. تکنولوژی که ما در زمان قاجار استفاده می کردیم هنوز از ایران یاد گرفته اند
پاسخ ها
مانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۲۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۴
عزیز من، مهم اینه که اون ها در حال خاضر کجا هستند و ما کجا سیر می کنیم؟!!! ایرانی ها مثل مور و ملخ ریختند تو ترکیه برای خرید ملک و اخذ اقامت! قطعاً ترکیه مشرّف شدید، به نظر شما وضعیت اقتصادی و معیشتی و رفاهی آن ها با ایران دارای سابقه فرهنگی و تکنولوژی هزار و چندین ساله! قابل قیاس است؟!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۴
شعر نگو!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۴
عاقلان دانند......
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۷ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۴
جوک با مزه ای بود
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۰۸:۴۱ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۴
عزیزم اون وقتی که اونا قطار و راه آهن داشتند اینجا عزیزان ایرانی خر سوار میشدند
اصلا مطالعه اینا تعطیله هااا
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۸ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۴
تو رویا بله جلوتریم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۴
این حرف شما را باور کنیم یا صف هموطنان شما برای خرید ملک در ترکیه و یادگیری زبان ترکی را؟
ناشناس
| Switzerland |
۱۸:۰۸ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۴
خانم یا آقایی که نظر می دهد ایرانیان در صف سفر به ترکیه و خرید خانه هستند،اگر مثلاً سوئیسی ها صف می بندند که به تونس یا مراکش بروند و در آنجا خانه یا آپارتمان بخرند آنرا چگونه باید تعبیر کرد؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۸ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۴
0
9
این تور مرغی چیه تنش کرده؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۸ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۴
0
13
معنی" گچجک، گدجک (می گذرد، می رود) "نیست معنی صحیح آنها بترتیب: خواهد گذشت و خواهد رفت, میباشد.
ناشناس
Netherlands
۱۰:۱۸ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۴
8
2
خب که چی حالا...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۴
2
7
اینها نشانه هایی از جامعه زنده و پویاست.......با این حساسیت ها لااقل نشان می دهیم که وجود داریم.
یعنی این اندازه اعلام وجودمان هم شما را اذیت می کند؟
واقعا ببخشید
رضا
Turkey
۱۶:۳۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۴
0
6
اعتراض بخشی از وظیفه(رسالت) و حق شهروندی هر هنرمند و نویسنده‌ای است. بدون اعتراض دچار سکون خواهیم شد.
ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد بیت کوین ارز رسمی روسیه شد تلگرام در مالزی دنبال دریافت مجوز رفت نتانیاهو : دنبال عادی سازی روابط با عربستان هستیم انتقاد تند قدیری ابیانه از رفع فیلترینگ : می خواهند ایران را شبیه تایلند کنند/ انتخاب پزشکیان یک فاجعه بود و دیر یا زود استعفا می‌دهد/ کیش را ساختند تا عشرتکده اعراب شود حمله موشکی یمن به تل‌آویو / فرودگاه بن گوریون تعطیل شد آملی لاریجانی : باید راه شهدا را که وحدت و انسجام است ادامه دهیم ؛ محور انسجام و اقتدار رهبر انقلاب است تبدیل سلول‌های سرطانی به سلول عادی با یک فناوری جدید مهاجرپذیرترین مقاصد جهان (+ اینفوگرافی) چرا این دروازه‌های جهنم بعد از ۵۰ سال همچنان شعله‌ور هستند؟ انژکتور خودرو چیست و چه می‌کند؟ کمبود یُد چه علائمی دارد؟/ ۵ نشانه که باید جدی بگیرید سفر به ایران قدیم؛ خرمشهر در سال های قبل و بعد از جنگ(عکس)