۱۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۶۹۳۳۰
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۵ - ۱۷-۰۹-۱۴۰۱
کد ۸۶۹۳۳۰
انتشار: ۱۸:۴۵ - ۱۷-۰۹-۱۴۰۱

کشف راز سرماخوردگی در روزهای سرد

کشف راز سرماخوردگی در روزهای سرد
دکتر بنجامین بلیر، متخصص گوش و حلق و بینی و استادیار هاروارد گفت: هوای سرد با افزایش عفونت ویروسی مرتبط است، زیرا شما اساسا نیمی از ایمنی خود را فقط با همین افت اندک دما از دست داده‌اید.

دانشمندان در تحقیقی که یک موفقیت علمی به‌حساب می‌آید، دلیل بیولوژیکی بیشتری برای ابتلا به بیماری‌های تنفسی در زمستان پیدا کرده‌اند.

به گزارش همشهری، به‌نظر می‌رسد که هوای سرد به‌خودی خود به پاسخ ایمنی که در بینی رخ می‌دهد آسیب می‌زند. دکتر زارا پاتل، متخصص گوش و حلق و بینی گفت: این نخستین بار است که توضیح بیولوژیکی و مولکولی در مورد یکی از عوامل پاسخ ایمنی ذاتی داریم.

طبق مطالعه منتشر شده در مجله آلرژی و ایمونولوژی بالینی، در واقع، کاهش دمای داخل بینی به میزان منفی 12درجه نزدیک به 50درصد از میلیاردها سلول ایمنی ضد‌ویروس و باکتری در سوراخ‌های بینی را از بین می‌برد.

دکتر بنجامین بلیر، متخصص گوش و حلق و بینی و استادیار هاروارد گفت: هوای سرد با افزایش عفونت ویروسی مرتبط است، زیرا شما اساسا نیمی از ایمنی خود را فقط با همین افت اندک دما از دست داده‌اید.

طبق تحقیق بلیر و همکارانش، یک ویروس یا باکتری تنفسی به بینی که نقطه اصلی ورود به بدن است حمله می‌کند. این تیم کشف کردند که بلافاصله بخش جلویی بینی، پیش از آنکه بخش پشتی بینی، نفوذ یک بیگانه را تشخیص دهد، میکروب را تشخیص می‌دهد. در آن نقطه، سلول‌های پوشاننده بینی بلافاصله شروع به ایجاد میلیاردها نسخه ساده از خود می‌کنند که وزیکول‌های خارج سلولی نامیده می‌شوند. بلیر گفت: وزیکول‌های خارج سلولی نمی‌توانند مانند سلول‌ها تقسیم شوند، اما مانند نسخه‌های کوچک سلول‌هایی هستند که به‌طور خاص برای کشتن این ویروس‌‌ها طراحی شده‌اند. این سلول‌ها مانند طعمه عمل می‌‌کنند، بنابراین وقتی ویروسی وارد بینی می‌شود، به جای اینکه به سلول‌ها بچسبد به این طعمه‌ها می‌‌چسبد. سپس توسط سلول‌ها در داخل مخاط بینی دفع و قبل از رسیدن به مقصد و تکثیر، از حمله میکروب‌ها جلوگیری می‌شود. بلیر گفت، در واقع، سرمای هوا در نوک بینی کافی است تا تقریبا 42درصد از وزیکول‌های خارج سلولی از چرخه مبارزه با ویروس‌ها و باکتری‌ها خارج شوند. این یکی از بخشی‌هایی است که سیستم ایمنی بدن با باکتری‌ها و ویروس‌ها قبل از اینکه وارد بدن شوند، مبارزه می‌کند.

ارسال به دوستان
چرا جنگجویان باستانی شمال اروپا «قاشق» با خودشان حمل می‌کردند؟ (+عکس) پروژه‌های توسعه ۹۸۰ میلیون دلاری «حتا»/ دبی به سوی تبدیل شدن به یکی از بهترین شهرهای جهان برای زندگی، کار و گردشگری حرکت می‌کند(+عکس) خواص لوبیا سبز چیست و لوبیا سبز فریز شده چه مضراتی دارد؟ جنگنده های F-15 Eagle و F-15E Strike Eagle چه تفاوتی با هم دارند؟ منشاء گرمای آتشفشان دماوند چیست؟ کویر ابوزید آباد، زیبایی خاموش طبیعت کاشان(+عکس) هشدار به گیاه خواران ؛از مصرف این ۵ ماده غذایی غافل نشوید این ۷ وسیله را هرگز به چند راهی برق وصل نکنید چرا «مگس» حشرۀ محبوب دانشمندان است؟ قدیمی‌ترین شهر عمودی جهان(+عکس) رونمایی از مدل ۲۰۲۶ تویوتا کرولای محبوب ایرانیان (+عکس) «بانوی مرگ»؛ روایت موفق‌ترین تک تیرانداز زن تاریخ که ۳۰۹ نازی را کشت! (+عکس) هشدار جدی درباره خطرات سرطان‌زای فرمالدئید در محصولات صاف‌کننده مو وزیر خارجه ترکیه: از جامعه بین‌الملل می‌خواهیم که از دولت جدید سوریه حمایت کند ایلان ماسک: ما مستقیم به مریخ می‌رویم، ماه حواس‌پرتی است