۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۰۳۸۹۰
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۹ - ۲۹-۰۵-۱۴۰۲
کد ۹۰۳۸۹۰
انتشار: ۱۵:۱۹ - ۲۹-۰۵-۱۴۰۲

باورهای اشتباه درباره عرق‌ کردن

باورهای اشتباه درباره عرق‌ کردن
خیلی‌ها فکر می‌کنند مسئله فقط عرق‌ کردن است، اما این‌طور نیست. هایپرهیدروزیس بر کیفیت زندگی اثر می‌گذارد، مثلاً فرد دوست ندارد ازدواج کند یا به مصاحبه‌های شغلی برود، مجبور است چند بار طی روز تیشرت خود را عوض کند و تمام تلاشش را می‌کند تا از قرارگرفتن در موقعیت‌های استرس برانگیز دوری کند.
هایپرهیدروزیس عبارتی است که برای تعریق زیاد به کار می‌رود و عارضه‌ای پزشکی محسوب می‌شود. اگر درگیر هایپرهیدروزیس باشید پس می‌دانید چه علائم ناخوشایندی دارد.
 
به گزارش تبیان، باورهای اشتباه زیادی در مورد هایپرهیدروزیس وجود دارد؛ اما داشتن اطلاعات و آگاهی درست، اولین و مهم‌ترین قدم برای درمان و رسیدن به شرایط نرمال است.

باور اشتباه: هایپرهیدروزیس فقط زیاد عرق‌کردن است و مشکلی وجود ندارد

همهٔ ما عرق می‌کنیم و منطقی است که عده‌ای بیشتر از بقیه عرق کنند. تا حدی درست است؛ اما این طرز فکر پوششی بر این مسئله می‌گذارد که هایپرهیدروزیس چقدر می‌تواند زندگی‌تان را مختل کند.
 
خیلی‌ها فکر می‌کنند مسئله فقط عرق‌ کردن است، اما این‌طور نیست. هایپرهیدروزیس بر کیفیت زندگی اثر می‌گذارد، مثلاً فرد دوست ندارد ازدواج کند یا به مصاحبه‌های شغلی برود، مجبور است چند بار طی روز تیشرت خود را عوض کند و تمام تلاشش را می‌کند تا از قرارگرفتن در موقعیت‌های استرس برانگیز دوری کند.

باور اشتباه: هایپرهیدروزیس عارضه‌ای نادر است

هایپرهیدروزیس اتفاقاً عارضه‌ای شایع است و اگر درگیر هستید، بدانید که تنها نیستید. حتماً دوستان و آشنایان و همکارانی دارید که درکتان می‌کنند و خودشان هم مثل شما از این مسئله رنج می‌برند.

باور اشتباه: تقصیر خودتان است که زیاد عرق می‌کنید

هایپرهیدروزیس واقعاً یک عارضه پزشکی است و تا حدودی ژنتیکی می‌باشد. هایپرهیدروزیس چیزی نیست که تقصیر شما باشد و مربوط به این است که نسبت به بقیه بیشتر عرق می‌کنید.
 
مسئله اینجاست که خیلی‌ها فکر می‌کنند مجبورند تا آخر عمر با این مشکل زندگی کنند و درمانی برای آن وجود ندارد. آنها نمی‌دانند راهکارهایی برای مقابله با هایپرهیدروزیس وجود دارد و مجبور نیستند آن را تحمل کنند.

باور اشتباه: هایپرهیدروزیس نتیجهٔ بهداشت ناکافی است

اگر درگیر هایپرهیدروزیس باشید پس حتماً کلی تلاش می‌کنید تا همیشه تمیز و خشک باشید، مثلاً بارها لباستان را عوض می‌کنید، دوش می‌گیرید و... .
 
یکی از ترس‌ها و نگرانی‌های شما احتمالاً این است که مبادا دیگران فکر کنند شما آدم تمیزی نیستید و به بهداشت اهمیتی نمی‌دهید. اما واقعاً این عارضه ربطی به تمیز نبودن ندارد.

باور اشتباه: اگر آرام باشید دیگر عرق نمی‌کنید

مطمئناً استرس عاملی برای عرق‌کردن است. پس منطقی است که تشویق شوید با تکنیک‌های ریلکسیشن، علائمتان را کنترل کنید. اما هر چند استرس و اضطراب می‌تواند تعریق را تشدید کند؛ اما هایپرهیدروزیس اغلب از کنترل فرد خارج است. شما اگر به محیط خنکی بروید، لباس‌هایتان را کم و سبک کنید یا نفس عمیق بکشید و ضربان قلبتان را پایین بیاورید، باز هم ممکن است زیاد عرق کنید. هر چند این کارها کمی کمک می‌کنند؛ اما نه راه‌حل هستند و نه جلوی عرق‌کردنتان را می‌گیرند.
 
هایپرهیدروزیس یک عارضهٔ فیزیکی است، نه روحی و روانی؛ بنابراین هر چند آرام و خونسرد بودن مهم است؛ اما جلوی عرق‌کردنتان را نمی‌گیرد.

باور اشتباه: ضدتعریق‌ها راه‌حلی برای زیاد عرق‌کردن هستند

استفاده از ضدتعریق حاوی آلومینیوم برای مسدودکردن مجراهای تعریق، اولین خط درمان برای هایپرهیدروزیس می‌باشد و برای مهار عرق دست‌ها نیز به کار می‌روند. امتحان‌کردن روش ساده‌ای مثل استفاده از ضدتعریق منطقی به نظر می‌رسد. بعضی از افراد دچار هایپرهیدروزیس خفیف هستند و درمان‌های موضعی به‌خوبی به آنها جواب می‌دهد. اما در موارد شدیدتر، ضدتعریق‌ها کمکی نمی‌کنند.
 
با پاسخ‌دادن به یک سری از سؤال‌ها می‌توانید میزان شدت هایپرهیدروزیس خود را مشخص کنید، مثلاً آیا کلاً از یک سری از موقعیت‌ها یا رفتارهای اجتماعی فرار می‌کنید، مثلاً دست‌دادن یا قرارگذاشتن؟ آیا اغلب مهمانی رفتن برایتان خوشایند نیست؛ چون به‌خاطر عرق زیاد معذب هستید؟ افرادی که درگیر هایپرهیدروزیس شدید هستند، تمام زندگی و فعالیت‌هایشان تحت‌تأثیر این مشکل است.

باور اشتباه: هایپرهیدروزیس فقط به غدد تعریقتان مربوط است

هایپرهیدروزیس دو نوع است: اولیه و ثانویه. هایپرهیدروزیس اولیه خودش یک عارضه پزشکی است و بر قسمت‌های مختلفی از بدن مثل دست‌ها، پاها، زیر بغل، صورت و سر اثر می‌گذارد. اما هایپرهیدروزیس ثانویه ناشی از یک عارضه دیگر است (مثلاً کم‌کاری یا پرکاری تیروئید، نقرس و دیابت) یا ناشی از دارویی که مصرف می‌کنید؛ علائم در نواحی بزرگ‌تری از بدن ظاهر می‌شوند.
 
طبق مطالعات، نیمی از افرادی که هایپرهیدروزیس دارند به پزشک مراجعه نمی‌کنند، اغلب به این دلیل که فکر می‌کنند راه‌حلی وجود ندارد. اولین قدم این است که یک چکاپ پزشکی داخلی کامل انجام دهید تا معلوم شود تعریق زیادتان دلیلی داخلی و پنهان دارد یا خیر.

باور اشتباه: هایپرهیدروزیس یک عارضه پزشکی است که خودتان می‌توانید درستش کنید

این کار شما نیست که علت تعریق زیادتان را کشف کنید یا درمان کنید. خیلی از اطرافیان بیمار به او می‌گویند اگر وزن کم کند یا باشگاه برود اوضاعش بهتر خواهد شد؛ اما واقعاً این‌طور نیست. باور کنید یا نه اولین قدم مراجعه به پزشک است. بعد از معاینه و چکاپ، پزشک می‌تواند شما را به یک متخصص پوست ارجاع دهد تا گزینه‌هایی مثل تزریق بوتاکس، دارو یا عمل جراحی بررسی شوند.

باور اشتباه: عمل جراحی برای درمان هایپرهیدروزیس خطرناک است و نباید انجام دهید

بعضی از افراد ممکن است موفق شوند با تغییراتی در سبک زندگی و استفاده از ضدتعریق‌ها تا حدودی نتیجه بگیرند، اما اگر این روش‌ها کارساز نبودند و دیگر درمان‌ها نیز جواب ندادند، سمپاتکتومی توراسیک (قفسه سینه) تنها راه‌حل است.
 
این عمل جراحی کم تهاجمی شامل قطع‌کردن عصب‌های مرتبط به غدد تعریق می‌شود. سمپاتکتومی توراسیک بیشتر برای افرادی مناسب است هایپرهیدروزیس شدید دارند، خصوصاً در ناحیه دست‌ها. در مورد عوارض جانبی احتمالی این عمل جراحی اطلاعات نادرست و ترسناک زیادی وجود دارد؛ اما واقعیت این است که بسیاری از این عوارض با شیوه‌های امروزی انجام این جراحی قابل اجتناب‌اند. پزشکان معمولاً عمل جراحی را به‌عنوان اولین اقدام درمانی توصیه نمی‌کنند و ابتدا روش‌های غیرتهاجمی دیگر را توصیه و امتحان می‌کنند. بیشتر از ۹۰ درصد از افرادی که برای درمان هایپرهیدروزیس در ناحیه دست‌ها تحت عمل سمپاتکتومی توراسیک قرار می‌گیرند، از نتیجه رضایت دارند.
برچسب ها: عرق کردن ، عرق بدن
ارسال به دوستان
2024 چه سالی بود/ پاسخ روزنامه‌نگار مشهور به پرسش‌های مخاطبان/ ایلان ماسک تیشه به ریشه توییتر زد فرمانده سپاه اصفهان: حکومت سوریه بعثی بود/ مردم سوریه اجازه انجام بسیاری از امور شرعی خود را نداشتند/ پشتیبان حکومت نبودند استوری کنایه آمیز محسن تنابنده در رابطه با قطعی‌های برق (عکس) وقتی کپسول گاز تبدیل به موشک می‌شود (فیلم) ۱۲ منطقه تهران در وضعیت قرمز آلودگی هوا ادعای سعید جلیلی : توقف قانون حجاب مصوبه شورای عالی امنیت ملی نیست داستان مار و ارّه ؛ آیا این قصه برایتان آشنا نیست؟ (فیلم) درباره ظاهر فرزندان تان (فیلم) ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد دستور پوتین درباره بیت کوین: در معاملات خارجی استفاده شود تلگرام در مالزی دنبال دریافت مجوز رفت نتانیاهو : دنبال عادی سازی روابط با عربستان هستیم انتقاد تند قدیری ابیانه از رفع فیلترینگ : می خواهند ایران را شبیه تایلند کنند/ انتخاب پزشکیان یک فاجعه بود و دیر یا زود استعفا می‌دهد/ کیش را ساختند تا عشرتکده اعراب شود