۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۱۳۴۱۰
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۴ - ۰۶-۰۸-۱۴۰۲
کد ۹۱۳۴۱۰
انتشار: ۱۳:۳۴ - ۰۶-۰۸-۱۴۰۲
نویسنده کتاب «تاریخ فلسفه غرب» در گفتگو با ایبنا:

این کتاب مروری بر تاریخ فلسفه از منظر تحلیلی انتقادی است

این کتاب مروری بر تاریخ فلسفه از منظر تحلیلی انتقادی است
شهریار زرشناس نویسنده کتاب «تاریخ فلسفه غرب» در گفتگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به این موضوع اشاره کرد که این کتاب مروری کوتاه بر تاریخ فلسفه از منظر تحلیلی انتقادی و بررسی فلسفه غرب باستان در پرتو کاسموسانتریسم است.

عصر ایران- شهریار زرشناس در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: چهار سال پیش کارهای ابتدایی نوشتن این کتاب را آغاز کردم. این کتاب مرور کوتاهی بر تاریخ فلسفه از منظر تحلیلی انتقادی است. بر اساس فهمی که می‌شود آن را فهم مبتنی بر هرمونتیک تاریخی دانست.

وی گفت: بخش ابتدایی کتاب به غرب باستان اختصاص دارد. من سعی کرده‌ام در این کتاب آراء متفکران غربی از جمله طبیعت‌انگارها مثل طالس و آناکسیمنس و دیگر متفکران را در پرتو کاسموسانتریسم غربی مورد بررسی قرار دهم که این‌ها همه ریشه در دوران غرب باستان دارد.

زرشناس بیان کرد: قرار هست پژوهش‌های این کتاب امتداد پیدا کند و وارد قرون وسطا و متفکران آن دوره شویم و بعد دوره مدرن و متفکران این دوره را بررسی کنیم. فعلاً آنچه در این کتاب آمده است مربوط به غرب قرن باستان است.

وی در خصوص تمایز این کتاب با سایر کتاب‌هایی که درباره تاریخ فلسفه غرب نوشته شده است بیان کرد: تمایزش تنها در این است که فلسفه غرب باستان را در پرتو مفهومی به نام کاسموسانتریسم و نقد مفهوم کاسموسانتریسم بررسی کرده است.

زرشناس اشاره کرد: ما این بحث را در کتاب مطرح کرده‌ایم که هر دوره از تاریخ غرب یک مفهومی را مبنا قرار داده است که به نوعی حجاب حقیقت شده است. در غرب باستان، این مسئله، درک آن‌ها از کاسموس است.

این استاد دانشگاه بیان کرد: می‌شود این فلسفه را فلسفه دنیاانگار دانست. در مقابل فلسفه مدرن که بشرانگار است این فلسفه دنیا انگار است و دنیا انگاری دارد. یا فلسفه قرون وسطایی که یک تلقی مشرکانه اتحادیه حلولی از خدا دارد و فلسفه دینی به شمار نمی‌رود. اما فلسفه‌ای است که تشبه به دین می‌جوید.

زرشناس گفت: فلسفه غرب باستان کاملاً کاسموسانتریک و دنیا انگار است. مقصود این است؛ آن تلقی خاصی که یونانیان از طبیعت دارند که با واژه فوزیس بیانش می‌کنند که با تلقی قرون وسطایی از طبیعت و با تلقی اندیشه مدرن از طبیعت فرق دارد. آن تلقی در هیئت مفهومی به نام کاسموس بیان شده است. ما در این کتاب تمام فلسفه غرب باستان را در پرتو این کاسموسانتریسم بررسی کرده‌ایم.

 

ارسال به دوستان
طرز پخت زرشک پلو با مرغ محلی و متفاوت (فیلم) تیزر جدید هواپیمایی امارات برای کریسمس دنیا را شگفت‌زده کرد (فیلم) تهدید نتانیاهو علیه حوثی ها : درسی خواهند گرفت که حماس ، حزب‌الله و رژیم بشار اسد گرفته‌اند روش تهیه عدسی خوشمزه و لعابدار ؛ از چه پیازی برای عدسی استفاده کنیم ؟ انگور قدرت کوانتومی دارد! جزئیات شگفت انگیز آفرینش؛ شاید یک حشره معمولی می بینید... (تصاویر) محافظ پلاستیکی جدید خودرو که هر راننده‌ای باید داشته باشد (فیلم) کمبود این ویتامین‌ها باعث خواب رفتن دست و پا می‌شود شورولت بلیزر بسیار دیدنی با رینگ های کی ام سی! (عکس) سخنگوی شورای شهر تهران: نام خیابان بیستون تغییر نمی‌کند آموزش املت قهوه خانه ای / راز خوشمزگی این غذا چیست؟ کنایه هاشمی طبا به مدیران کشور: تصمیم گرفته‌اند، هیچ تصمیمی نگیرند! این‌جا اوپرت مرز بین سمنان و‌ مازندران (فیلم) دو عکس از خیابان ولی عصر (عج) تهران: سال 1329 و اکنون روایتی درباره بزرگ‌ترین مخفی‌کاری‌های دولت‌ آمریکا که پس از سال‌ها افشا شدند