۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۲۲۶۲۷
تاریخ انتشار: ۰۶:۰۰ - ۱۲-۰۹-۱۴۰۲
کد ۹۲۲۶۲۷
انتشار: ۰۶:۰۰ - ۱۲-۰۹-۱۴۰۲

آرسنیک در برنج از کجا می آید؟

آرسنیک در برنج از کجا می آید؟
یک کارشناس گیاهپزشکی گفت: وجود آرسنیک و افزایشی و کاهشی شدن آن در برنج ارتباطی به سم مصرف شده ندارد و ممکن است این فلزات سنگین در خاک یا آب باشد. اگرچه برخی از کودها نیز می‌توانند جذب عناصر را افزایش دهند.

رضا غیاثی،با بیان اینکه میزان مصرف سم در استان گیلان نسبتا پایین است، گفت: در استان گیلان حدود یک سوم مزارع برنج و شالیزارها سمپاشی می شوند که بیشتر با استفاده از سموم گرانول بوده و در مابقی از سموم استفاده نمی‌شود. البته این موضوع به غیر از کاربرد علفکش‌های برنج است.‌

به گزارش ایسنا، همچنین آن دسته از مزارعی که سمپاشی می‌شوند چون زمان سمپاشی با زمان برداشت فاصله داشته و دوره کارنس طی می‌شود، در نتیجه باقی‌مانده سموم در آنها بسیار کم است.

این کارشناس گیاهپزشکی ادامه داد: میزان استفاده از سموم گرانول برای کنترل کرم ساقه خوار برنج در هر هکتار به نوع سم بستگی دارد که می تواند از ۲۰ کیلو تا ۳۰ کیلو نیز باشد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان گیلان اضافه کرد: میزان سنجش باقی‌مانده سموم و فلزات سنگین بر عهده سازمان غذا و دارو است.

غیاثی در ادامه به نظارت بر فروشگاه‌های سموم اشاره کرد و گفت: با همکاری سایر دستگاه‌های مرتبط، بر تمام فروشگاه‌های سموم کشاورزی استان نظارت داریم تا ببنیم چه سمومی در استان توزیع می‌کنند.

اگر تاریخ مصرف کالایی گذشته باشد آنها را از داخل فروشگاه جمع آوری و به مراجع مربوطه ارجاع خواهیم داد. همچنین سامانه مانیتورینگ سموم نیز فعال است و فروشگاه‌های مجاز نیز تحت پوشش این سامانه هستند و قرار است فروشگاه‌های غیرمجاز که زیر نظر سامانه نباشند لغو پروانه کسب شوند.

وی با بیان اینکه کشاورزان برای آگاهی از نحوه مصرف و زمان استفاده از آفت‌کش‌ها اطلاعیه‌های پیش‌آگاهی صادر شده و از طرق مختلف به اطلاع کشاورزان و باغداران می‌رسد، گفت: چندسالی می‌شود که نسخه نویسی اجرایی نمی شود. البته سازمان حفظ نباتات به دنبال این است که نسخه نویسی الکترونیکی را فعال کند.

این کارشناس گیاه‌پزشکی افزود: علاوه بر این برای فروشندگان سموم دوره‌های باز آموزی داریم که هم‌اینک در حال اجراست و قرار است آموزش‌های لازم به آنها داده شود.

غیاثی در پاسخ به این سوال که آیا وجود فلزات سنگین و همچنین آرسنیک ارتباطی با سموم استفاده شده در مزارع دارد یا خیر، گفت: وجود آرسنیک و افزایشی و کاهشی شدن آن در برنج ارتباطی به سم مصرف شده ندارد و ممکن است این فلزات سنگین در خاک یا آب باشد. اگرچه برخی از کودها نیز می‌توانند جذب عناصر را افزایش دهند.

برچسب ها: آرسنیک ، برنج
ارسال به دوستان
کشف ۳ هزار قبضه اسلحه و دستگیری ۱۰۰ هزار قاچاقچی در مرزهای ایران هوش شگفت آور مورچه‌ها (فیلم) پاکدامن قهرمان شمشیربازی سابر ایران شد مواد غذایی و خوردنی هایی که سنگ کلیه تولید می کنند مصرف این ۲ میوه‌ خطر مرگ زودهنگام را کاهش می‌دهد غده تیروئید در بدن چه نقشی دارد؟ (فیلم) حذف صفر از پول ملی؛ تجربه‌ای جهانی با یکصد نمونه مشابه طرز تهیه کباب مرغ با کرفس (یک ناهار مجلسی با نکات) واتس‌اپ چگونه بدون دریافت پول، میلیاردها دلار درآمد دارد؟ ژاپن به عنوان میانجی در روابط ایران و آمریکا؛ آیا مذاکرات به نتیجه می‌رسد؟ «سوزاندن چهره سربازان کشته‌شده کره‌شمالی» در جنگ؛ اوکراین:امروز تسلیم، فردا مقیم کره‌جنوبی‌ شوید غذای خیابانی در هند؛ پخت املت در دهلی نو (فیلم) احتیاط در تطبیق روایات آخرالزمانی با تحولات خاورمیانه / واقعه شریف ظهور در گرو تقدیر الهی است، نه تدابیر انسانی نوجوان دکل‌نورد، صخره‌نورد شد (فیلم) سفر تاریخی چائوشسکو به ایران؛ از دیدار با رفسنجانی تا سقوط در رومانی