۱۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۴۴۳۸۸
تاریخ انتشار: ۰۵:۳۰ - ۲۹-۱۱-۱۴۰۲
کد ۹۴۴۳۸۸
انتشار: ۰۵:۳۰ - ۲۹-۱۱-۱۴۰۲

آنتی‌بیوتیک جدیدی که مقابل باکتری‌های مقاوم به دارو موثر است

آنتی‌بیوتیک جدیدی که مقابل باکتری‌های مقاوم به دارو موثر است
کرسومایسین یکی از چند ترکیبی است که این گروه از دانشمندان ساخته‌اند تا بر ابرویروس‌ها غلبه کنند.

متخصصان دانشگاه هاروارد ترکیب جدیدی تولید کرده‌اند که بر فرآیند «مقاومت آنتی‌بیوتیکی» که بسیاری از داروهای امروزی را بی‌اثر کرده و جهان را به سمت یک بحران سلامت عمومی می‌برد، غلبه می‌کند.

به گزارش ایسنا، این ماده ترکیبی موسوم به «کرسومایسین» بسیاری از سویه‌های باکتری‌های مقاوم به دارو از جمله «استافیلوکوک اورئوس» و «سودوموناس آئروژینوزا» را از بین می‌برد.

این آنتی‌بیوتیک جدید به ریبوزوم‌های باکتریایی بهتر می‌چسبد که در واقع نوعی دستگاه زیست‌مولکولی است که سنتز پروتئین را کنترل می‌کند. بسیاری از آنتی‌بیوتیک‌های موجود در عملکرد ریبوزوم اختلال ایجاد می‌کنند، اما برخی باکتری‌ها تکامل پیدا کرده‌اند و سازوکارهای محافظتی دارند که جلو اثربخشی دارو را می‌گیرد.

کرسومایسین یکی از چند ترکیبی است که این گروه از دانشمندان ساخته‌اند تا بر ابرویروس‌ها غلبه کنند.

ترکیب آنتی‌بیوتیکی جدید با الهام از ساختارهای شیمیایی لینکوزامیدها ساخته شده است، گروهی از آنتی‌بیوتیک‌ها که کلیندامایسین هم جزو آنها است. اما این ترکیب جدید کاملا مصنوعی است و در آن تغییرهای شیمیایی داده شده است که در داروهای فعلی موجود نیست.

باکتری‌ها با بیان‌های ژنی که آنزیم‌هایی موسوم به «متیل‌ترانسفراز آران‌ای ریبوزومی» تولید می‌کنند، می‌توانند مقابل داروهای آنتی‌بیوتیکی که ریبوزوم را هدف می‌گیرند مقاوم شوند. این آنزیم‌ها اجزای دارو را که طراحی شده‌اند تا به ریبوزوم بچسبند و عملکردش را مختل کنند محصور می‌کنند و در نهایت، مانع کار دارو می‌شوند.

متخصصان برای حل این مشکل ترکیب آنتی‌بیوتیک را طوری مهندسی کردند تا شکلی سخت و انعطاف‌ناپذیر داشته باشد و محکم‌تر به ریبوزوم بچسبند.

متخصصان می‌گویند مولکول این داروی جدید از قبل برای چسبیدن به ریبوزوم آماده‌ است زیرا لازم نیست مانند داروهای موجود انرژی زیادی مصرف کند تا با ریبوزوم تطبیق پیدا کند.

به گزارش ایندیپندنت، آنتی‌بیوتیک اساس پزشکی مدرن است و بدون این دارو، بسیاری از روش‌های درمانی از جمله عمل جراحی، درمان سرطان و پیوند عضو ممکن نیست.

در همین حال، سازمان جهانی بهداشت هشدار داده است در صورتی که اقدام فوری صورت نگیرد، مقاومت به آنتی‌بیوتیک می‌تواند به مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر تا سال ۲۰۵۰ منجر شود.

سازمان جهانی بهداشت همچنین متذکر شد که اطلاعات افراد در مورد آنتی‌بیوتیک‌ها به‌شدت اندک است، به این معنی که ممکن است بدون اینکه بدانند، آنتی‌بیوتیک را به دلیلی اشتباه مصرف کنند.

برچسب ها: آنتی بیوتیک ، مقاوم
ارسال به دوستان
این زن بزرگترین کلاهبرداری ملک در تهران را انجام داد ! (+عکس) معاون سازمان بسیج: دشمن با جنگ نرم اقتصادی می خواهد وضع فعلی جامعه را مشوش جلوه دهد / حماس فقط یکی از تشعشعات الهی انقلاب اسلامی است تیتراژ قدیمی برنامه تلویزیونی سیمای خانواده در دهه 70 (فیلم) خودروی مشهور آمریکایی با موتور ژاپنی (+عکس) بزرگترین بیماری ۲۰۲۵ چه خواهد بود؟ (فیلم) «غذای مغز» چیست؟ تداوم هوای ناسالم تهران برای گروه‌های حساس رویدادهای آسمانی خیره‌کننده پیش رو / آسمان شگفت‌انگیز در سال جدید میلادی (فیلم) نماینده مجلس : ۷ میلیون تبعه خارجی در ایران هستند؛ لااقل نیمی از این‌ها به دلیل نداشتن ظرفیت، مازاد هستند/ اگر همه اتباع بروند، بسیاری از تولیدی‌ها تعطیل می‌شوند کودکی در دنیای بحران فقر و تبعیض؛ آینده چگونه است؟ روش تشخیص آنفلوآنزا و منع استفاده از آنتی بیوتیک‌ها (فیلم) پسر جوانی، دوست صمیمی خود را کشت و مثله کرد مراقب پیام‌های جعلی باشید / هوش مصنوعی پشت این حملات است ماجرای عجیب اولین فروش آمازون: چگونه اسکناس دلار را داخل فلاپی جاساز کردند؟ (فیلم) زلزله صبح امروز جنوب ایران را لرزاند