۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۴۷۸۶۲
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۵ - ۱۲-۱۲-۱۴۰۲
کد ۹۴۷۸۶۲
انتشار: ۰۸:۲۵ - ۱۲-۱۲-۱۴۰۲

غذاهای ناسالم خطر سرطان روده بزرگ را افزایش می دهند

غذاهای ناسالم خطر سرطان روده بزرگ را افزایش می دهند
غذای ناسالم و چاقی شما را در معرض خطر بیشتر ابتلا به سرطان کولورکتال قرار می‌دهد، بنابراین انجام برخی اقدامات ساده، اما مهم- مانند یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم و متوسط- به سلامت کلی کمک می‌کند.

غذاهای ناسالم به اندازه الکل، ورزش نکردن و چاقی خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را در افراد افزایش می دهد.

به گزارش مهر به نقل از مدیسن نت، به گفته محققان، دو دهه است که سرطان روده بزرگ و رکتوم در افراد زیر ۵۰ سال افزایش یافته است، به این معنی که بسیاری از آنها قبل از انجام غربالگری کولونوسکوپی به سرطان مبتلا می‌شوند.

دکتر «متیو کالادی»، رئیس بخش جراحی کولورکتال مرکز جامع سرطان دانشگاه ایالتی اوهایو، در این باره می‌گوید: «ما می‌دانیم که غربالگری کولونوسکوپی با تشخیص بیماری در مراحل اولیه و اغلب پیش سرطانی، جان انسان‌ها را نجات می‌دهد، اما در حال حاضر برای افراد در معرض خطر نسبی این بیماری، قبل از ۴۵ سالگی این غربالگری توصیه نمی‌شود.»

این مسئله عادات سبک زندگی پیشگیرانه را برای بزرگسالان جوان بسیار مهم می‌کند.

کالادی گفت: «برای مردم مهم است که درک کنند که عوامل زیادی در خطر ابتلا به سرطان کولورکتال نقش دارند، و هرگز برای ایجاد تغییرات برای کمک به کاهش خطر در جایی که توانایی انجام این کار را دارید دیر نیست.»

کالادی توصیه می‌کند که افراد رژیم غذایی حاوی فیبر، مقادیر کم چربی و گوشت قرمز، با چهار تا شش وعده میوه و سبزیجات در روز مصرف کنند.

کالادی گفت: «این تغییرات نه تنها بر خطر ابتلا به سرطان تأثیر می‌گذارد، بلکه احتمالاً سلامت شما را به طور کلی بهبود می‌بخشد».

وی افزود: «چاقی شما را در معرض خطر بیشتر ابتلا به سرطان کولورکتال قرار می‌دهد، بنابراین انجام برخی اقدامات ساده اما مهم- مانند یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم و متوسط- به سلامت کلی کمک می‌کند.»

کالادی همچنین توصیه کرد که افراد بدون در نظر گرفتن سن، فوراً علائم را بررسی کنند. علائم می‌تواند شامل خونریزی مقعدی، تغییرات ناگهانی در عادات روده، کاهش وزن غیرقابل توضیح و درد شکمی باشد.

به گفته محققان، سرطان در مراحل اولیه بسیار قابل درمان است و اغلب کاملاً درمان می‌شود. شانس درمان با بیماری پیشرفته کاهش می‌یابد.

ارسال به دوستان