۰۹ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۴۹۶۹۱
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۲ - ۱۸-۱۲-۱۴۰۲
کد ۹۴۹۶۹۱
انتشار: ۱۰:۵۲ - ۱۸-۱۲-۱۴۰۲

تحقیق جدید: نوشیدنی‌های شیرین احتمال بروز «فیبریلاسیون دهلیزی» را بیشتر می‌کنند

تحقیق جدید: نوشیدنی‌های شیرین احتمال بروز «فیبریلاسیون دهلیزی» را بیشتر می‌کنند
فیبریلاسیون دهلیزی به وضعیتی گفته می‌شود که در آن ضربان قلب نامنظم است و خطر سکته مغزی را تا پنج برابر افزایش می‌دهد.

براساس تحقیق جدیدی که توسط دانشمندان انجام شده است، بزرگسالانی که هفته‌ای حداقل دو لیتر نوشیدنی‌های قندی یا دارای شیرین‌کننده مصنوعی می‌نوشند، در مقایسه با بزرگسالانی که کمتر از این نوشیدنی‌ها مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به نوعی آریتمی قلبی با نام «فیبریلاسیون دهلیزی» (AFib) قرار دارند.

به گزارش دیجیاتو، مطالعه دانشمندان همچنین نشان می‌دهد که نوشیدن حداقل یک لیتر آب خالص و شیرین‌نشده، مانند آب پرتغال یا سبزیجات، کمتر باعث بروز فیبریلاسیون دهلیزی می‌شود. البته آن‌ها نتوانسته‌اند تأیید کنند که آیا نوشیدنی‌های شیرین باعث ایجاد این اختلال می‌شوند یا خیر.

ارتباط نوشیدنی‌های شیرین با فیبریلاسیون دهلیزی

به‌طور کلی در این تحقیق گفته شده است:

  • در مقایسه با افرادی که هیچ گونه نوشیدنی شیرینی مصرف نمی‌کنند، خطر فیبریلاسیون دهلیزی در بین افرادی که بیش از 2 لیتر در هفته از آن‌ها مصرف می‌کنند، 20 درصد بیشتر است. این میزان برای افرادی که 2 لیتر در هفته نوشیدنی شیرین مصرف می‌کنند، 10 درصد بیشتر است.
  • افرادی که هر هفته 1 لیتر یا کمتر آب میوه خالص می‌نوشند، 8 درصد کمتر در معرض خطر فیبریلاسیون دهلیزی هستند.
  • سیگار کشیدن نیز ممکن است باعث بروز این اختلال شود، به طوری که افراد سیگاری که بیش از دو لیتر در هفته نوشیدنی‌های شیرین می‌نوشیدند، 31 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به AFib بودند، در حالی که هیچ افزایش قابل توجهی در مورد سیگاری‌های سابق یا افرادی که هرگز سیگار نمی‌کشیدند، مشاهده نشده است.

در تحقیقات قبلی به رابطه بین مصرف نوشیدنی‌های شیرین و دیابت نوع 2، چاقی و حتی سرطان اشاره شده بود. حالا دانشمندان در یکی از اولین مطالعات در نوع خود، ارتباط احتمالی بین نوشیدنی‌های قندی یا دارای شیرین‌کننده و AFib را ارزیابی کرده‌اند.

فیبریلاسیون دهلیزی به وضعیتی گفته می‌شود که در آن ضربان قلب نامنظم است و خطر سکته مغزی را تا پنج برابر افزایش می‌دهد. براساس ارائه شده توسط انجمن قلب آمریکا، انتظار می‌رود تا سال 2030 بیش از 12 میلیون نفر به AFib مبتلا شوند.

ارسال به دوستان