۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۵۰۵۹۹
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۸ - ۲۱-۱۲-۱۴۰۲
کد ۹۵۰۵۹۹
انتشار: ۱۱:۲۸ - ۲۱-۱۲-۱۴۰۲

مهرطلبی را با مهربانی اشتباه نگیرید / مهرطلبان باج می‌دهند، مهربانان نه!

مهرطلبی را با مهربانی اشتباه نگیرید / مهرطلبان باج می‌دهند، مهربانان نه!
رفتار خوب مهرطلب‌ها با سایرین به دلیل مهربانی آنها نیست بلکه بیشتر شبیه به نوعی باج‌دهی به دیگران برای کسب رضایت آن‌هاست و به بهای ایجاد مشکل برای خود.

 
    عصر ایران؛ شادی مکی/ فرآوری و تنظیم: یکی از رایج‌ترین تیپ‌های شخصیتی که می‌تواند در زندگی افراد ایجاد مشکل کند مهر‌طلبی است. ویژگی‌های رفتاری و عملکردی آنها باعث می‌شود غالبا دچار افسردگی و سایر اختلالات روانی شوند. البته متخصصان مهرطلبی را نوعی اختلال روانی یا شخصیتی محسوب نمی‌کنند هر چند که مهر و محبت  افراطی و خارج از حد تعادل‌، می‌تواند نوعی اختلال باشد که به دنبال آن زندگی عادی  فرد مخدوش می‌شود.  

   مهر‌طلب‌ها به دلیل اصرار بر گرفتن تایید دیگران توانایی نه گفتن ندارند و به صورت اتوماتیک‌وار و بدون تفکر به هر خواستی جواب مثبت می‌دهند.  نه گفتن در این افراد احساس گناه و عذاب وجدان ایجاد می‌کند درحالی‌که این وضعیت می‌تواند آن‌ها را با مشکلات بی‌شماری مواجه کند.

تفاوت مهربانی و مهر‌طلبی 

   توجه کنید که شخصیت مهر‌طلب با شخصیت مهربان تفاوت دارد. زیرا مهرطلبی فراتر از یک مهربانی ساده است و رفتار‌هایی نامعقول را به دنبال دارد.  رفتار خوب مهرطلب‌ها با سایرین  به دلیل مهربانی آنها نیست بلکه بیشتر شبیه به نوعی باج دهی به دیگران برای کسب رضایت آن‌ها و به بهای ایجاد مشکل برای خود است.

  در واقع مهرطلب‌ها برای رضایت و نیاز‌های دیگران بیش از رضایت و نیاز‌های خود اهمیت قائل‌اند. مهرطلب‌‌ها  معمولا به صورت افراطی بخشاینده و حتی فرمان‌بردارند د و اکثر اوقات هم افرادی کمک‌کننده به نظر می‌آیند حال ان که کمک کردن برای مورد تایید دیگران قرار گرفتن ناشی از مهرطلبی و نه مهربانی است. از طرف دیگر در بسیاری موارد آنها نیاز دارند که دیگران به آنها نیاز داشته باشند.  

   مهربانی با دیگران به این افراد حس ارزش‌مندی نمی‌دهد زیرا از روی رضایت قلبی نیست. عزت نفس این افراد غالبا پایین است و به دلیل فقدان حس ارزش‌مندی و خوش‌بختی می‌کوشند با محبت افراطی نظر مثبت سایرین را جلب کنند. اما افراد مهربان وضعیتی متفاوت دارند، مهربانی یکی از ویژگی‌های مثبت آدمی است، افراد مهربان از روی طبیعت خود مهر می‌ورزند، اما مرز‌های مهربانی را رعایت کرده و به دیگران باج نمی‌دهند. 

  آن‌ها احساس ارزشمندی داشته و به موقع نه می‌گویند در عین حال آن‌ها به دنبال کسب نظر مثبت و تایید دیگران نیستند بلکه کاری را انجام می‌دهند که به نظرشان درست است. 

مهرطلب‌ها چه رفتارهایی دارند؟ 

این ویژگی با خودتخریبی، تنفر از خود، خودکم‌بینی و ترس همراه است. در واقع نیاز شدید به جلب تایید دیگران، عدم اظهار نظر به دلیل ترس از دست دادن تایید سایری، صحبت کردن با شک و تردید، ناراضی و غمگین بودن و انتظار درک شدن از سوی دیگران، فقدان استقلال فکری و معذرت‌خواهی نابجا بابت هر مساله‌ای،‌ ناتوانی از دفاع از حق خود،‌ ناامیدی، افکار منفی و پرتوقعی،‌ناتوانی در نه گفتن به موقع،  ترجیح همواره نیاز‌های سایرین بر نیاز‌های خود، فقدان عزت نفس و احساس حقارت،‌ مبادی آداب بودن بیش از حد، مهم‌ترین ویژگی‌های این تیپ شخصیتی است. 

دلایل مهرطلبی  

متخصصان می‌گویند ایجاد مهر طلبی در فرد به دلیل تربیت نادرست و رفتار‌ها و باور‌هایی است که والدین شخصیت مهرطلب به صورت ناآگاهانه در او ایجاد کرده‌اند. 

توبیخ مداوم کودک، عدم تشویق رفتار‌های مطلوب او، انتقال اضطراب در فرزند به دلیل معیار‌های سختگیرانه والدین، عدم ارضاء نیاز‌های عاطفی کودک توسط والدین، وابستگی ناایمن و در نهایت سرخوردگی عاطفی از والدین از جمله عوامل موثر در پرورش مهرطلب در افراد هستند. با این حال تنها مسئول ایجاد شخصیت مهرطلب در فرد، والدین نیست بلکه گاهی این جامعه است که چنین شخصیتی را در فرد پرورش می‌دهد. نحوه برخورد اجتماعی با کودکان در این موضوع بسیار مهم و موثر است، همچنین مواردی مانند کمبود عزت نفس، احساس گناه، داشتن شخصیت وابسته، ترس از تنها ماندن، ترس از بحث و درگیری و دوست نداشتن خود از دیگر عواملی هستند که فرد را به سوی مهرطلبی سوق می‌دهند. 
 
تاثیر مخرب مهرطلبی بر سلامت روان 

اگر مهرطلبی فرد درمان نشود، به تدریج احساساتی و رفتار‌های منفی همچون خشم فروخورده، پرخاشگری، اضطراب مداوم و افسردگی ناشی از احساس گناه او را فرا می‌گیرد احساساتی که وجود طولانی مدت هر یک از آن‌ها می‌تواند سلامت روان فرد را بیش از پیش با چالش مواجه کند. این اشخاص همچنین در روابط خود ناموفق بوده و روابطی پرتنش را تحمل می‌کنند.

ارسال به دوستان
داستان مار و ارّه ؛ آیا این قصه برایتان آشنا نیست؟ (فیلم) درباره ظاهر فرزندان تان (فیلم) ژاله علو؛ شمایل زنی با صلابت نه مستبد/ وقار نه وقاحت نشانه‌های هشداردهنده سرطان‌های ارثی را بشناسید (فیلم) رئیس دادگاه زندان صیدنایا در سوریه دستگیر شد بیت کوین ارز رسمی روسیه شد تلگرام در مالزی دنبال دریافت مجوز رفت نتانیاهو : دنبال عادی سازی روابط با عربستان هستیم انتقاد تند قدیری ابیانه از رفع فیلترینگ : می خواهند ایران را شبیه تایلند کنند/ انتخاب پزشکیان یک فاجعه بود و دیر یا زود استعفا می‌دهد/ کیش را ساختند تا عشرتکده اعراب شود حمله موشکی یمن به تل‌آویو / فرودگاه بن گوریون تعطیل شد آملی لاریجانی : باید راه شهدا را که وحدت و انسجام است ادامه دهیم ؛ محور انسجام و اقتدار رهبر انقلاب است تبدیل سلول‌های سرطانی به سلول عادی با یک فناوری جدید مهاجرپذیرترین مقاصد جهان (+ اینفوگرافی) چرا این دروازه‌های جهنم بعد از ۵۰ سال همچنان شعله‌ور هستند؟ انژکتور خودرو چیست و چه می‌کند؟