۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۸۵۳۰۸
تاریخ انتشار: ۰۷:۰۰ - ۰۷-۰۵-۱۴۰۳
کد ۹۸۵۳۰۸
انتشار: ۰۷:۰۰ - ۰۷-۰۵-۱۴۰۳

۵ نیروی هوایی غیر از ایالات متحده که جنگنده های اف-۳۵ را خریداری کرده اند(+عکس)

۵ نیروی هوایی غیر از ایالات متحده که جنگنده های اف-۳۵ را خریداری کرده اند(+عکس)
F-35 دارای سه نوع نسبتاً متفاوت است: F-35A مستقر روی زمین، F-35B مستقر روی ناوهای هواپیمابر (که می تواند از روی عرشه ناوهای هواپیمابر کوچکتر فعالیت کند) و F-35C مختص نیروی دریایی ایالات متحده.

جت جنگنده نسل پنجمی F-35 با اختلاف پرتولیدترین و محبوب ترین جت جنگنده نسل پنجم جهان است. بسیاری از کشورهای متحد ایالات متحده در حال خرید F-35 هستند، در حالی که کشورهای دیگری مانند امارات و ترکیه مایل به خرید آن هستند اما ظاهرا ایالات متحده تاکنون درخواست آن ها برای دریافت این جنگنده مدرن را رد کرده است.

به گزارش روزیاتو، F-35 دارای سه نوع نسبتاً متفاوت است: F-35A مستقر روی زمین، F-35B مستقر روی ناوهای هواپیمابر (که می تواند از روی عرشه ناوهای هواپیمابر کوچکتر فعالیت کند) و F-35C مختص نیروی دریایی ایالات متحده.

محبوب ترین نوع صادراتی این جنگنده F-35A است و برخی کشورها نیز F-35B را خریداری کرده اند. فقط نیروی دریایی ایالات متحده (و تفنگداران دریایی، در تعداد محدودتر) نسخه F-35C را در اختیار دارند. در ادامه این مطلب ۵ ارتشی که غیر از ایالات متحده، جنگنده F-35 را در اختیار دارند معرفی خواهیم کرد.

۵ نیروی هوایی غیر از ایالات متحده که جنگنده های اف-۳۵ را خریداری کرده اند

۱- بریتانیا

بریتانیا احتمالاً ۱۳۸ فروند F-35B دریافت خواهد کرد

نسخه F-35B
تعداد احتمالاً ۱۳۸ فروند، ۷۴ فروند تاکنون قرارداد بسته شده یا برنامه ریزی شده است
توضیحات شریک سطح اول

بریتانیا یک مقصد صادراتی ویژه برای این برنامه است و تنها “شریک سطح یک” آن به شمار می آید. این کشور بعداً تعداد F-35هایی را که برای خرید آن برنامه ریزی کرده بود از ۱۵۰ فروند اولیه به ۱۳۸ فروند و سپس بسیار کمتر از آن کاهش داد.

قرارداد تحویل ۴۸ فروند F-38B به بریتانیا بسته شده و مذاکرات برای خرید ۲۷ فروند دیگر و در مجموع ۷۴ فروند در حال انجام است. در فوریه ۲۰۲۴ اعلام شد که بریتانیا بار دیگر به خرید ۱۳۸ فروند F-35B متعهد شده است. بریتانیا یکی از اولین کشورهایی بود که F-35 را به خدمت گرفت و یکی از اولین کشورهایی بود که آنها را از روی ناوهای هواپیمابرش به پرواز درآورد.

خرید بریتانیا منحصر به فرد است زیرا این کشور فقط نوع F-35B را خریداری می کند که به طور مشترک توسط نیروی دریایی سلطنتی (در دو ناو هواپیمابر کلاس الیزابت) و نیروی هوایی سلطنتی به کار گرفته می شود. در حالی که این امر باعث صرفه جویی در هزینه ها شده است، نیروی هوایی سلطنتی مجبور است به جای F-35A معمول ساخته شده برای پایگاه های زمینی، از F-35B کوچکتر و برد کوتاه تر استفاده کند.

۵ نیروی هوایی غیر از ایالات متحده که جنگنده های اف-۳۵ را خریداری کرده اند

۲- ژاپن

ژاپن دستکم ۱۲۷ فروند F-35 دریافت خواهد کرد

نسخه F-35A و F-35B
تعداد بیش از ۱۲۷ فروند
توضیحات نسخه های F-35A در ناگویا، ژاپن سرهم بندی می شوند

در حالی که ژاپن از برنامه توسعه F-35 دور نگه داشته شد، اکنون بزرگترین مشتری صادراتی F-35 است (مگر اینکه بریتانیا به برنامه قبلی خود برای خرید ۱۳۸ فروند از این جت بازگردد). همچنین این کشور یکی از تنها دو مرکز مونتاژ و بررسی نهایی (در ناگویا) در خارج از ایالات متحده را دارد. ژاپن ۱۰۵ فروند از مدل F-35A و حداکثر ۴۲ فروند از مدل F-35B (و دستکم ۲۲ فروند F-35B) را خریداری خواهد کرد.

F-35A ها در ژاپن مونتاژ می شوند، در حالی که F-35B ها در کارخانه لاکهید مارتین در فورت ورث، تگزاس ساخته می شوند. ژاپن دارای چهار کشتی است که به طور رسمی DDH یا ناوشکن های هلیکوپتربر نامیده می شوند.

دو ناوشکن هلیکوپتربر کلاس Hyūga عملاً ناوهای هلیکوپتربر سبک هستند و دو DDH کلاس Izumo نیز عملاً ناوهای هواپیمابر سبک به شمار می آیند. ژاپن در حال حاضر در حال تغییر ساختار دو کشتی کلاس Izumo برای استقرار جنگنده های F-35B روی آن هاست.

۵ نیروی هوایی غیر از ایالات متحده که جنگنده های اف-۳۵ را خریداری کرده اند

۳- اسرائیل

اسرائیل دستکم ۷۵ فروند F-35 دریافت خواهد کرد

نسخه F-35A
تعداد دستکم ۷۵ فروند
توضیحات اولین نیروی هوایی که از این جنگنده در میدان نبرد استفاده کرد

اسرائیل از روابط ویژه ای با ایالات متحده برخوردار است و تنها خریدار این جنگنده است که اجازه دستکاری این جت ها برای سازگاری با نیازها و تجهیزات خود را دارد. اسرائیل اولین نیروی هوایی بود که F-35 را از طریق فرآیند فروش نظامی خارجی آمریکا انتخاب نموده و از آن در جنگ استفاده کرد. ایالات متحده برای اطمینان از حفظ برتری فناوری اسرائیل در منطقه، جنگنده های اف-۳۵ را در اختیار اسرائیل قرار می دهد.

اسرائیل به تازگی قراردادی را برای خرید ۲۵ فروند F-35A دیگر امضا کرده است که تعداد کل آنها را به ۷۵ فروند رسانده است. در اسرائیل، F-35 با نام Adir به معنای «قدرتمند» شناخته می شوند و ناوگان آن ها در پایگاه هوایی نواتیم در جنوب اسرائیل قرار دارد. این F-35Aها باعث شده اند که اسرائیل همچنان یکی از قوی ترین نیروهای هوایی منطقه را در اختیار داشته باشد.

۵ نیروی هوایی غیر از ایالات متحده که جنگنده های اف-۳۵ را خریداری کرده اند

۴- ایتالیا

ایتالیا ۶۰ فروند F-35A و ۳۰ فروند F-35B دریافت خواهد کرد

نسخه F-35A و F-35B
فروند ۹۰ فروند
توضیحات مونتاژ نهایی در کامری، ایتالیا

ایتالیا نیز یک از خاص ترین کشورهای دریافت کننده اف-۳۵ است که هر دو نوع F-35A و F-35B را خریداری می کند. F-35B قرار است روی ناوهای هواپیمابر جدید کلاس Cavour و Trieste ایتالیا استفاده شود. این ناوهای هواپیمابر ایتالیایی مجهز به سیستم های پرتاب پرش اسکی برای تسهیل برخاست و فرود هواپیماهای F-35B هستند.

ایتالیا پس از بریتانیا دومین شریک بزرگ خارجی در برنامه F-35 بوده است. F-35 های این کشور در پایگاه هوایی قِدی، پایگاه هوایی آمندولا و پایگاه دریایی تارانتو (ناو هواپیمابر Cavour) مستقر هستند. ایتالیا میزبان دومین مرکز مونتاژ و بررسی نهایی در خارج از ایالات متحده در کامری است.

۵ نیروی هوایی غیر از ایالات متحده که جنگنده های اف-۳۵ را خریداری کرده اند

۵- استرالیا

استرالیا ۷۲ فروند F-35A دریافت خواهد کرد

نسخه F-35A
تعداد دستکم ۷۲ فروند
توضیحات ممکن است تا ۱۰۰ فروند F-35A بخرد

استرالیا یکی دیگر از متحدان اصلی ایالات متحده است که جنگنده های F-35A را خریداری می کند. استرالیا در حال جایگزینی F/A-18 Hornet های قدیمی خود با حداقل ۷۲ فروند F-35A است. اولین F-35A در سال ۲۰۱۸ به خدمت استرالیا پذیرفته شد و اولین اسکادران F-35A، اسکادران شماره ۳، در سال ۲۰۲۱ عملیاتی گردید.

استرالیا F-35A های خود را در پایگاه نیروی هوایی ویلیام تاون در نیو ساوت ولز، شمال سیدنی و در پایگاه تیندال در منطقه شمالی دورافتاده نزدیک داروین مستقر می کند. نیروی هوایی استرالیا از جنگنده های EA-18G Growler و F/A-18F Super Hornet نیز بهره می برد.

 
 
ارسال به دوستان
روش تهیه عدسی خوشمزه و لعابدار ؛ از چه پیازی برای عدسی استفاده کنیم ؟ انگور قدرت کوانتومی دارد! جزئیات شگفت انگیز آفرینش؛ شاید یک حشره معمولی می بینید... (تصاویر) محافظ پلاستیکی جدید خودرو که هر راننده‌ای باید داشته باشد (فیلم) کمبود این ویتامین‌ها باعث خواب رفتن دست و پا می‌شود شورولت بلیزر بسیار دیدنی با رینگ های کی ام سی! (عکس) سخنگوی شورای شهر تهران: نام خیابان بیستون تغییر نمی‌کند آموزش املت قهوه خانه ای / راز خوشمزگی این غذا چیست؟ کنایه هاشمی طبا به مدیران کشور: تصمیم گرفته‌اند، هیچ تصمیمی نگیرند! این‌جا اوپرت مرز بین سمنان و‌ مازندران (فیلم) دو عکس از خیابان ولی عصر (عج) تهران: سال 1329 و اکنون روایتی درباره بزرگ‌ترین مخفی‌کاری‌های دولت‌ آمریکا که پس از سال‌ها افشا شدند کیهان : بشار اسد و پدرش بخاطر ایران از سود خودشان گذشتند تصاویری بسیار خاطره انگیز از جادوگر تکرارنشدنی دنیای بسکتبال باور می کنید این حشره بدن فلزی دارد! (عکس)