۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۱۴۶۲۶
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۵ - ۲۸-۰۸-۱۴۰۳
کد ۱۰۱۴۶۲۶
انتشار: ۰۹:۲۵ - ۲۸-۰۸-۱۴۰۳

نشستن بیش از ۱۰ دقیقه در توالت ممکن است خطرناک باشد

نشستن بیش از ۱۰ دقیقه در توالت ممکن است خطرناک باشد
نشستن طولانی‌مدت در توالت خطر ابتلا به هموروئید و حتی ضعیف شدن عضلات لگن را افزایش می‌دهد

بارها دیده‌ایم که افراد هنگام اجابت مزاج تلفن همراهشان را با خود به داخل توالت می‌برند و به جای دو یا سه دقیقه، ۱۵ دقیقه روی توالت فرنگی می‌نشینند و وقتشان را صرف پیمایش صفحات رسانه‌های مجازی و حتی انتشار مطلب می‌کنند، کاری که متخصصان درمورد خطرات آن هشدار می‌دهند. سی‌ان‌ان به نقل از دکتر لای ژو، جراح روده بزرگ در مرکز پزشکی دانشگاه تگزاس، می‌نویسد که این‌کار خطر ابتلا به هموروئید و حتی ضعیف‌شدن عضلات لگن را افزایش می‌دهد.

مشکلات ناشی از نشستن زیاد در توالت

به گزارش ایندیپندنت، دکتر فرح منظور، استادیار پزشکی ساکن نیویورک، می‌گوید که متوسط زمان نشستن در توالت ۵ تا ۱۰ دقیقه است. دلیل اینکه نشستن بیشتر مشکل ایجاد می‌کند به یک قانون ساده فیزیکی برمی‌گردد: نیروی گرانش زمین. ژو می‌گوید که نیروی گرانش ما را روی زمین ثابت نگه می‌دارد و گردش خون را دشوار می‌کند. 

ساختار صندلی توالت فرنگی سبب فشرده‌شدن باسن می‌شود، و به همین دلیل راست‌روده، در مقایسه با نشستن روی مبل، در وضعیت پایین‌تری قرار می‌گیرد. نیروی گرانش پایین‌تنه را به پایین می‌کشد و این افزایش فشار بر گردش خون تاثیر می‌گذارد. درنتیجه، سیاهرگ‌ها و رگ‌های خونی اطراف مقعد و راست‌روده تحتانی حجیم و پرخون می‌شوند و خطر ابتلا به هموروئید افزایش می‌یابد. 

برای دفع به خودتان فشار نیاورید

زور زدن برای دفع به مقعد فشار می‌آورد و درنتیجه خطر ابتلا به هموروئید را افزایش می‌هد. افرادی که هنگام اجابت مزاج با گوشی مشغول‌ می‌شوند، زمان را از دست می‌دهند و به این ترتیب فشار بیشتری به بدنشان وارد می‌کنند. سپری‌کردن زمان بیشتر در توالت به اندام‌های مقعدی و کف لگن فشار می‌آورد. همچنین نشستن طولانی‌مدت روی کاسه توالت ماهیچه‌های لگن را ضعیف می‌کند و خطر افتادگی راست‌روده را افزایش می‌دهد. در عارضه‌ای به‌نام بیرون‌زدگی راست‌روده، بخشی از روده بزرگ به پایین می‌لغزد و از مقعد بیرون می‌زند. 

به همین دلیل متخصصان توصیه می‌کنند که گوشی را با خودتان به توالت نبرید و هر گونه مجله یا روزنامه را از توالت خارج کنید. ژو می‌گوید که بیش از ۱۰ دقیقه برای دفع صرف نکنید و اگر با مشکل مواجه بودید برخیزید، راه بروید و روده را به حرکت وادارید. ژو توصیه می‌کند که برای جلوگیری از زور زدن هنگام دفع، آب کافی بنوشید و مواد غذایی سرشار از فیبر مانند جو و لوبیا مصرف کنید تا به حرکات منظم روده و تسهیل در دفع کمک کند. نوشیدن روزانه دو تا سه لیتر آب و مصرف ۱۴ گرم فیبر در ازای هر هزار کالری توصیه می‌شود. 

با این حال برخی از افراد به‌دلیل ابتلا به بیماری، ازجمله سندرم روده تحریک‌پذیر، مدت‌زمان بیشتری در توالت می‌مانند. یبوست مدام و نشستن‌های طولانی در توالت ممکن است نشانه سرطان هم باشد. از آنجایی که ابتلا به سرطان روده بزرگ در افراد زیر ۵۰ سال شایع شده است، متخصصان تاکید می‌کنند که با مشاهده هر وضعیت غیرمعمولی به پزشک و متخصص مراجعه کنید. 

برچسب ها: توالت ، نشستن
ارسال به دوستان
برخورد صمیمانه و گرم رضا عطاران با هواداران در یک نمایشگاه خودرو (فیلم) ابرخودروهایی که دست کم گرفته شدند! (عکس) طرز پخت زرشک پلو با مرغ محلی و متفاوت (فیلم) تیزر جدید هواپیمایی امارات برای کریسمس دنیا را شگفت‌زده کرد (فیلم) نیوزویک : احتمال امضای توافق راهبردی ایران-روسیه قبل از تحلیف ترامپ وجود دارد تهدید نتانیاهو علیه حوثی ها : درسی خواهند گرفت که حماس ، حزب‌الله و رژیم بشار اسد گرفته‌اند روش تهیه عدسی خوشمزه و لعابدار ؛ از چه پیازی برای عدسی استفاده کنیم ؟ انگور قدرت کوانتومی دارد! جزئیات شگفت انگیز آفرینش؛ شاید یک حشره معمولی می بینید... (تصاویر) محافظ پلاستیکی جدید خودرو که هر راننده‌ای باید داشته باشد (فیلم) کمبود این ویتامین‌ها باعث خواب رفتن دست و پا می‌شود شورولت بلیزر بسیار دیدنی با رینگ های کی ام سی! (عکس) سخنگوی شورای شهر تهران: نام خیابان بیستون تغییر نمی‌کند آموزش املت قهوه خانه ای / راز خوشمزگی این غذا چیست؟ کنایه هاشمی طبا به مدیران کشور: تصمیم گرفته‌اند، هیچ تصمیمی نگیرند!