۲۱ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۰۴:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۱۰۲۷۲۸۳
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۷ - ۱۵-۱۰-۱۴۰۳
کد ۱۰۲۷۲۸۳
انتشار: ۲۱:۴۷ - ۱۵-۱۰-۱۴۰۳

با دارچین چه کنیم؟! مناسب کنترل رفلاکس اسید معده است یا خیر؟

با دارچین چه کنیم؟! مناسب کنترل رفلاکس اسید معده است یا خیر؟
دارچین یکی از محبوب ترین ادویه های جهان است و به طور گسترده به عنوان درمان یا دلیل رفلاکس اسید معده مورد بحث قرار می گیرد...

عصر ایران - اگر تا به حال در قفسه سینه خود در حین یا پس از غذا خوردن احساس سوزش داشته اید، احتمالاً رفلاکس اسید را تجربه کرده اید. این وضعیت ناخوشایند و آزار دهنده ناشی از حرکت اسید معده به سمت مری است.

آیا دارچین محرکی برای رفلاکس اسید معده است؟

رژیم غذایی، استرس، وزن بدن، سیگار کشیدن، بارداری و دیگر عوامل سبک زندگی ممکن است موجب ایجاد آن شوند. به طور خاص، غذاها و ادویه هایی که می خورید ممکن است موجب رفلاکس اسید شوند یا علائم آن را بدتر کنند.

افزون بر این، رفلاکس اسید می تواند علامتی از بیماری رفلاکس اسید معده به مری (GERD) باشد.

دارچین یکی از محبوب ترین ادویه های جهان است و به طور گسترده به عنوان درمان یا دلیل رفلاکس اسید مورد بحث قرار می گیرد. به همین دلیل، ممکن است تعجب کنید که آیا در صورت ابتلا به این شرایط باید آن را بخورید یا خیر.

دارچین چیست؟

دارچین ادویه ای محبوب است که در بسیاری از غذاها در سراسر جهان استفاده می شود. از آن به طور معمول در دسرها، غذاهای صبحانه و نوشیدنی های گرم نیز استفاده می شود.

همچنین به دلیل ترکیبات گیاهی پلی فنول که دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی هستند، دارچین می تواند برای سلامتی شما مفید باشد. به ویژه، سرشار از اسید سینامیک، سینامالدئید و فلاونوئیدهای مختلف است.

رایج ترین نوع آن دارچین کاسیا است که به طور معمول بیشتر فرآوری شده و آنتی اکسیدان های کمتری دارد. از سوی دیگر، دارچین سیلان را به عنوان دارچین "واقعی" در نظر می گیرند. این نوع حاوی آنتی اکسیدان های بیشتری است، اما یافتن آن در بیشتر فروشگاه ها دشوارتر است.

آیا دارچین موجب ایجاد یا درمان رفلاکس اسید می شود؟

تا به امروز، تحقیقات درباره اثر دارچین بر ایجاد یا تشدید رفلاکس اسید بسیار محدود بوده است. 

مطالعه ای در سال 2021 نشان داد که دارچین ممکن است به بهبود سوء هاضمه عملکردی یا سوء هاضمه کمک کند.

مطالعه ای در سال 2020 توسط پژوهشگران ایرانی به بررسی ادویه های فلفل، کاری، زنجبیل، زردچوبه و دارچین پرداخت. مشخص شد افرادی که غذاهای تند حاوی این ادویه ها را مصرف می کنند، سوزش سر دل بیشتری را تجربه می کنند که ناشی از رفلاکس اسید است.

با این حال، مصرف خود دارچین به تنهایی بین مردم رایج نیست. به طور معمول در مقادیر کم استفاده می شود و اغلب با غذاهای محرک دیگر سرو می شود که تعیین ارتباط مستقیم آن با بدتر شدن علائم را دشوار می کند. تحقیقات بیشتری برای درک اینکه آیا خود دارچین می تواند موجب ایجاد یا درمان رفلاکس اسید شود، مورد نیاز است.

آیا دارچین محرکی برای رفلاکس اسید معده است؟

به عنوان درمانگر رفلاکس اسید معده به دارچین نگاه نکنید

هیچ مدرک مستقیمی وجود ندارد که نشان دهد دارچین رفلاکس اسید را درمان می کند. از این رو، بهتر است با پزشک خود برای یافتن روش های درمانی موثرتر مشورت کنید.

با این حال، محرک های رفلاکس اسید بسیار فردی هستند و آنچه بر یک فرد تأثیر می گذارد ممکن است بر دیگری تأثیرگذار نباشد. از این رو، توجه به عادات غذایی خود برای تعیین این که آیا دارچین یا دیگر غذاها علائم شما را تحریک می کنند یا خیر، مهم است.

اگر فکر می کنید که دارچین ممکن است علائم شما را بدتر کند، آن را به مدت سه تا چهار هفته از رژیم غذایی خود حذف کنید. اگر علائم شما بهبود یافت، شاید بهتر باشد مصرف این ادویه را محدود یا به طور کامل از آن پرهیز کنید. اگر علائم شما بهبود نیافت، می توانید آن را دوباره به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

تا زمانی که تحقیقات بیشتری در دسترس باشد، بهتر است به بدن خود گوش دهید و فقط غذاهایی را حذف کنید که علائم رفلاکس اسید شما را بدتر می کنند.

اگر مطمئن نیستید از کجا شروع کنید، با یک پزشک یا متخصص تغذیه معتبر مشورت کنید تا به شما در تعیین بهترین مسیر کمک کند.

نکاتی برای مدیریت رفلاکس اسید

یادگیری مدیریت رفلاکس اسید برای راحتی و سلامتی شما مهم است. رفلاکس اسید مداوم و درمان نشده می تواند منجر به شرایط جدی مانند مری بارت، سرطان مری، مشکل در بلع و درد مزمن شود.

برخی از نکات مفید سبک زندگی برای مدیریت رفلاکس اسید شامل کاهش غذاهای محرک، ترک سیگار، محدود کردن الکل و خوردن وعده های غذایی کوچکتر با دفعات بیشتر می شود.

اگر علائم شما ادامه یافت یا بدتر شد، با پزشک خود برای توصیه های شخصی صحبت کنید که ممکن است شامل داروهای بدون نسخه یا تجویزی و در موارد نادر جراحی باشد.

جمع بندی

اگر تا به حال تجربه رفلاکس اسید داشته اید، می دانید که غذاهایی که می خورید یکی از مقصران اصلی هستند.

مانند بسیاری از ادویه جات، گفته می شود که دارچین علائم رفلاکس اسید را، به ویژه هنگام مصرف در مقادیر زیاد، بدتر می کند. با این حال، در حال حاضر هیچ تحقیقی ثابت نمی کند که دارچین باعث ایجاد یا تشدید رفلاکس اسید شود.

به همین ترتیب، بعید است که این شرایط را تسکین دهد.

با این حال، افراد مبتلا به رفلاکس اسید محرک های مختلفی دارند. اگر فکر می کنید دارچین موجب رفلاکس اسید در شما می شود، سعی کنید آن را برای سه تا چهار هفته از رژیم غذایی خود حذف کنید تا ببینید آیا علائم فروکش می کنند یا خیر.

برای بیشتر افراد، آزمون و خطا در تغییرات سبک زندگی کمک می کند تا محرک ها را شناسایی کرده و بهترین روش را برای مدیریت رفلاکس اسید پیدا کنند.

 
برچسب ها: دارچین ، رفلاکس اسید
ارسال به دوستان
نظرسنجی
با انتقال پایتخت از تهران به جایی دیگر موافقید؟