۱۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۳۷۹۱۶۶
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۲ - ۰۹-۱۱-۱۳۹۳
کد ۳۷۹۱۶۶
انتشار: ۱۰:۰۲ - ۰۹-۱۱-۱۳۹۳
بررسی علمی یک علاقه همه گیر؛

آیا برف قابل خوردن است؟

از نظر علمی خوردن دانه های برف به محض اینکه روی زمین می نشینند مشکلی ندارد اما به تدریج و طی فرآیندی موسوم به "رسوب خشک" ذرات گرد و غبار به آنها چسبیده و به تدریج تیره می شوند.

پرسشی که میلیون ها تن در سراسر جهان در فصل زمستان از خود می پرسند و معمولا پاسخ آن را نیز نمی دانند این است: آیا می توان برف را خورد؟ محققان خوردن برف را در شرایطی خاص بدون خطر می دانند. 

آیا برف قابل خوردن است؟

امسال در برخی کشورهای نیمکره شمالی زمین بارش برف در حد قابل توجهی بود. افراد زیادی به قدم زدن در زیر بارش برف علاقه دارند و برخی نیز پا را فراتر گذاشته و اقدام به خوردن برف می کنند. اما در همان لحظات این سؤال را از خود می پرسند که از نظر علمی کار درستی انجام می دهند؟

آن نولین استاد کالج علوم اقیانوس شناسی، اتمسفریک و زمین دانشگاه ارگان می گوید: معمولا زمانی که برف می بارد مردم علاقه دارند که کمی از آن بخورند اما در این میان نکاتی وجود دارد که باید به آن توجه کرد.

وی که به بررسی یخ و برف در سیستم های آب و هوایی می پردازد معتقد است، بیشتر برفی که می بارد آنقدر تمیز است که بتوان آن را مانند آب نوشیدنی استفاده کرد.

این محقق ادامه می دهد: دانه های برف در مسیر ابرها تا زمین مسیر طولانی را طی می کنند. مولکولهای آب سرد به ذرات معلق گرد و غبار موجود در هوا یا گرده های شناور چسبیده و در نهایت کریستال های یخی را تشکیل می دهند.

به عقیده نولین، این ذرات همان ذراتی هستند که معمولا همراه با هوای تنفسی وارد شش هایمان می شود. از آن گذشته دانه های برف در مقایسه با قطرات باران دیرتر ذرات آلاینده موجود در هوا را به خود جذب کرده و به تبع آن دیرتر آلوده می شوند.

از نظر علمی خوردن دانه های برف به محض اینکه روی زمین می نشینند مشکلی ندارد اما به تدریج و طی فرآیندی موسوم به "رسوب خشک" ذرات گرد و غبار به آنها چسبیده و به تدریج تیره می شوند.

به گفته این محقق در این مرحله معمولا برف موجود بر روی زمین تا حد محسوسی به رنگ صورتی کمرنگ درمی آید که ناشی از وجود ذرات ریز جلبکی است که خوردن آن در این وضعیت مشکلاتی را برای سیستم هاضمه ایجاد می کند.

منبع: مهر

ارسال به دوستان
زیباترین نان جهان ؛ بخوریم یا قاب بگیریم؟! (فیلم) درگذشت ژان ماری لوپن، بنیانگذار جبهه ملی فرانسه رئیس‌جمهور در چابهار و زابل: دیدارهای عمومی و بررسی مسائل استان آنفولانزا را جدی بگیرید؛ مراجعه سریع به پزشک در ۲۴ ساعت اول ضروری است این صبحانه فوری را با موز و تخم مرغ در ۵ دقیقه درست کنید (فیلم) آلودگی هوا ، عامل قطعی زوال عقل است انفجار در معدن مس مشگین‌شهر و بروز خسارات به منازل مسکونی (فیلم) رفع ابهام از وضعیت سازه گستر سایپا؛ شرکت ورشکسته نیست کنایه مجری تلویزیون به ماجرای لو دادن اسامی فیلترشکن فروش‌ها: خودتان هم بخشی از ماجرایید (فیلم) ارزیابی تیم فروش مهارت‌های یافتن مشتری بالقوه در فروش تفاوت نظارت بر نمایش خانگی و صداوسیما از زبان رئیس ساترا ماجرای استفاده نیرو‌های اسرائیلی از آمبولانس برای عملیات در کرانه باختری چه بود؟ (فیلم) وزیر راه و شهرسازی: مشکلات کامیون‌داران در مرز ترکیه تا چند روز آینده حل و نتیجه اعلام می‌شود انتشار تصاویر 100 سال قبل ایران توسط مجله نشنال جئوگرافیک ؛ اواخر دوره قاجار (عکس)