۲۰ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۱۸۱۰۴
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۲ - ۲۸-۰۹-۱۴۰۰
کد ۸۱۸۱۰۴
انتشار: ۱۲:۰۲ - ۲۸-۰۹-۱۴۰۰

محققان: کرونا موجب تورم بیش از ۶۰ درصدی عضلات می‌شود

محققان: کرونا موجب تورم بیش از ۶۰ درصدی عضلات می‌شود
این نوع تورم می‌تواند به از بین رفتن فیبرهای عضلانی منجر شود؛ اما افزایش اندازه عضلات احتمالا فقط یک علامت موقتی است.

محققان می گویند، عضلات برخی بیماران مبتلا به کووید-۱۹، به دلیل واکنش شدید سیستم ایمنی بدن تا ۶۰ درصد متورم می شوند.

به گزارش ایرنا از روزنامه دیلی میل، گروهی از محققان بیمارستان «جسا» در «هاسالت»، بلژیک دریافتند: واکنش سیستم ایمنی بدن نسبت به کووید-۱۹ باعث آسیب به میتوکندری‌ها -- نیروگاه‌های سلولی -- می شود و به از دست رفتن سوخت‌های انرژی که آب را جمع‌آوری می‌کند، می انجامد. این موضوع در حالت طبیعی باعث متورم شدن ماهیچه‌ها می‌شود.

کشف این علایم، محققان را متحیر کرد؛ چرا که کوچک شدن عضله عارضه شایع‌تری در میان بیماران بدحال است. محققان از ۱۸ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ نمونه‌برداری کردند و متوجه شدند که عضلات چهار بیمار به میزان قابل توجهی افزایش یافته است، اما این وضعیت برای همه ۱۸ بیمار صدق نمی‌کرد.

دکتر «تون موستین»، نویسنده اصلی این مطالعه می‌گوید: این نوع تورم می‌تواند به از بین رفتن فیبرهای عضلانی منجر شود؛ اما افزایش اندازه عضلات احتمالا فقط یک علامت موقتی است. آنها متوجه شدند که یک نوع فیبر عضلانی ۶۲ درصد و نوع دیگر تا ۳۲ درصد متورم شده است؛ وظیفه هر دو نوع فیبرها، پشتیبانی از فعالیت های قدرتی و حرکات سریع و قدرتی است.

اما سایر بیماران کاهش عضلانی قابل توجهی را نشان دادند. دکتر موستین گفت: در این بیماران فیبر عضلانی نوع یک تا ۱۱ درصد و نوع ۲ تا ۱۷ درصد کوچک شدند. میانگین سنی شرکت کنندگان ۶۹ سال و اکثریت آنها مرد بودند. 

علت افزایش این فیبرها در چهار تن از بیماران هنوز مشخص نیست، اما یک احتمال این است که واکنش سیستم ایمنی بدن آنها نسبت به کووید باعث آسیب به میتوکندری ها- ساختارهای کوچکی که به سلول ها انرژی می دهند - شده است.

 استراحت در رختخواب و استفاده از دستگاه کمک تنفسی اغلب به تحلیل رفتن عضلات منجر می شود که می تواند روند بهبودی را مختل کند و بر تحرک و کیفیت زندگی تأثیر بگذارد. تحقیقات قبلی نشان داده است که فیبرها پس از یک هفته بستری شدن در آی سی یو، تقریباً یک پنجم کاهش می یابند، بنابراین بیم آن می رفت که کووید-۱۹ باعث آسیب بیشتر شود.

اما محققان در این مطالعه متوجه شدند، تعداد مویرگ هایی که فیبرهای نوع یک و دو را با اکسیژن و مواد مغذی تامین می کنند به ترتیب پنج و ۱۰ درصد کاهش یافته است. دکتر موستین گفت: اگرچه این نتایج قابل توجه نبود، اما کاهش ۱۰ درصدی پرفیوژن می تواند به طور بالقوه به تخریب فیبر عضلانی کمک کند.

وی گفت: نگرانی‌هایی وجود دارد که واکنش سیستم ایمنی بدن نسبت به کووید می‌تواند ضایعات عضلانی را تشدید کند. این بدان معناست که بیماران مبتلا به کووید شدید، آسیب عضلانی در آنها نسبت به بیمارانی معمولی که در آی.سی.یو بستری می شوند، شدیدتر است. 

ارسال به دوستان
کنترل اضطراب با ویتامین‌ها ممکن است؟/ اگر مضطرب هستید این مطلب برای شماست گسترش آتش سوزی در کالیفرنیا ؛ بیش از ۴۰۰ هزار نفر بدون برق ماندند دهنوی سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام شد پیشتازی اصفهان و خواهرخوانده اسپانیایی‌اش در مدیریت پسماند  ترامپ درباره برنامه اش درباره ایران: احمق نیستم که بر ملا کنم این دانه خوشمزه ضد التهاب است مشاور فرمانده سپاه: عملیات وعده صادق ۳ زمانی انجام می‌شود که اثر راهبردی آن نسبت به وعده صادق ۲ بیشتر باشد / سرعت دادن به جنگ به معنی موفقیت در جنگ نیست روند نزولی ایران در آزمون تیمز ؛ از هر ۵ دانش آموز ایرانی ۲ نفر هیچ چیز یاد نمی گیرند ساخت یک دیوار بزرگ جدید در چین / بزرگترین پروژه زیرساختی جهان دانمارک : استقلال گرینلند شدنی است، اما پیوستن به آمریکا بعید است ۹ خودروی فوق کمیاب در یک حراجی بزرگ! (+عکس) روزنامه ایران : پرونده گروگانگیری 29 ماهه در رشت، افسانه نیست؟ خوردن این پروتئین گیاهی پوست‌تان را جوان و شاداب می‌کند پزشکیان : منیت ها عامل بی عدالتی هاست آمار خواندنی بازار خودرو چین؛ از تخفیف ۲۲۷ مدل تا تولید ۱۰ میلیون خودرو برقی در یک سال