۱۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۲۱۵۳۵
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۵ - ۲۰-۱۰-۱۴۰۰
کد ۸۲۱۵۳۵
انتشار: ۱۰:۴۵ - ۲۰-۱۰-۱۴۰۰

سنجش اضطراب و تاب‌آوری ایرانی‌ها در همه‌گیری کرونا: اکثریت مردم اضطراب متوسط داشتند

سنجش اضطراب و تاب‌آوری ایرانی‌ها در همه‌گیری کرونا: اکثریت مردم اضطراب متوسط داشتند
مطالعات متعدد در مورد نقش تاب آوری در موقعیت های مختلف نشان داده است که شجاعت می تواند به افراد کمک کند تا با موقعیت های تهدید کننده زندگی کنار بیایند و توانایی خود را برای مقابله با اضطراب های زندگی بهبود بخشند.

پژوهشگران برای تعیین میزان اضطراب، نگرانی و تاب‌آوری در روزهای ابتدایی همه‌گیری کووید-۱۹ در ایران، نظرسنجی را از بیش از ۷۰ هزار نفر انجام دادند.

به گزارش ایسنا، موارد جدید کروناویروس 2019 (کووید-19) اولین بار در اواخر سال 2019 در ووهان چین ظاهر شد و به سرعت در چین و تقریباً در سراسر جهان گسترش یافت.

این ویروس حتی اگر به دلیل انتشار زیاد، علائمی نداشته باشد، می تواند پخش شود. تعداد بالای موارد و مرگ و میر بالا منجر به اختلالات روانی مانند افسردگی، اضطراب و ناامیدی در بین پزشکان و جامعه شده است و ترس از شیوع ویروس کرونا علائم اضطراب را تشدید کرده است.

این علائم مربوط به دفاع طبیعی بدن در برابر اثرات اپیدمی است. افسردگی می تواند جنبه های مثبت و منفی داشته باشد. اگرچه این سیستم پاسخ استرس باعث علائم می شود، اما با افزایش انعطاف پذیری می تواند مزایای بلندمدتی برای افراد داشته باشد. بنابراین پاسخ به استرس روشی مهم و موثر است.

در واقع استرس مزمن و مداوم یک اختلال ناتوان کننده است که رنج زیادی را برای فرد و اطرافیانش ایجاد می کند. اضطراب همچنین می تواند علائمی مانند تب، تعریق، تنگی نفس و موارد دیگر ایجاد کند و از آنجایی که این علائم شبیه کووید-19 هستند، ممکن است گیج کننده باشند. علاوه بر این؛ اضطراب می تواند باعث ایجاد تغییراتی در بدن و تضعیف سیستم ایمنی شود و بدن را در برابر عوامل بیماری زا مصون تر کند.

مطالعات متعدد در مورد نقش تاب آوری در موقعیت های مختلف نشان داده است که شجاعت می تواند به افراد کمک کند تا با موقعیت های تهدید کننده زندگی کنار بیایند و توانایی خود را برای مقابله با اضطراب های زندگی بهبود بخشند.

با این حال، اجتناب از نگرانی های مردم محور، آموزش آنها در مورد مسائل بهداشتی و اطمینان دادن به آنها مهم است. همان؛ محققان برای تعیین خطر اضطراب، استرس و تاب آوری مردم ایران تحقیقاتی را انجام دادند و نیازهای روانی آنها را شناسایی کردند.

این مطالعه از 19 مارس 2017 تا 26 آوریل 2016 انجام شد. محققان با انجام نظرسنجی های آنلاین از 70180 نفر از 31 منطقه کشور در مورد افسردگی، اضطراب و مقابله با آن نظرسنجی کردند و داده ها با استفاده از روش های آماری به دست آمد. او مورد معاینه قرار گرفت.

نتایج نظرسنجی نشان داد که اکثر شرکت کنندگان در این مطالعه مرد (64.3%)، متاهل (75.8%)، دارای مدرک لیسانس (37.6%) و دارای نرخ درآمد (70.4%) بودند. عفونت های قبلی (80.9%). میانگین سنی شرکت کنندگان تقریباً 41 سال بود.

در این مطالعه؛ اکثریت ایرانیان در طول اپیدمی کووید-19 دارای اضطراب متوسط ​​(17/80 درصد) بودند. افسردگی اساسی در 6.6 درصد از جمعیت گزارش شده است. اکثریت (59.4٪) انرژی کمتری داشتند و 34٪ گفتند که اضطراب کمتری داشتند. اکثر افراد نیز کم (47.1٪) و بالا (48.9٪) را گزارش کردند.

مطالعات این تحقیق این را نشان داده است جنسیت و خانواده این تنها تفاوتی بود که به شدت با اضطراب و استقامت همراه بود. مرد بودن به شدت با شجاعت و کمبود استرس مرتبط است. وضعیت تاهل نیز ارتباط تنگاتنگی با استانداردهای قوی داشت. مجردی و بیوه شدن یا طلاق با شجاعت بیشتر و اضطراب کمتر همراه است.

نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که در روزهای ابتدایی همه‌گیری کووید-۱۹، اکثر افراد در طول همه‌گیری کووید-۱۹ دارای اضطراب و افسردگی متوسط ​​بودند و بیشتر شرکت‌کنندگان اضطراب کمتری داشتند.

همچنین کمترین میزان ابتلا به زوال عقل در استان سیستان و بلوچستان و بیشترین شیوع این بیماری در استان سمنان بوده است.

 بر اساس این مطالعه، والدین و مجردی تنها عواملی هستند که به استرس و استقامت کمک می کنند. سن، جنسیت و تحصیلات به شدت با سطوح بالای اضطراب مرتبط هستند.

محققان این مطالعه بر اساس یافته‌های خود نشان می‌دهند که وضعیت اسفبار و استرس مردم ایران می‌تواند پیامدهای منفی برای رفاه و فعالیت‌های مردم داشته باشد و عواقب جدی به دنبال داشته باشد. علاوه بر این، انعطاف پذیری بیشتر در برابر رویدادهای نامطلوب در زندگی (مانند اپیدمی کووید-19) با کیفیت بهتر زندگی در زندگی افراد مرتبط است.

به گفته محققان این مطالعه؛ یکی از کاستی‌های این پژوهش رویکرد مدل‌سازی آن بود و دانشجویان به‌طور تصادفی انتخاب نشدند. با این حال، به دلیل رشد بسیار زیاد آن، که نزدیک به 11 درصد از جمعیت ایران را تحت تأثیر قرار داد، تظاهرات قدرتمندی از مردم ایران بود. جمع آوری داده ها به صورت آنلاین نیز می تواند محدود باشد. چون همه به اینترنت دسترسی ندارند. علاوه بر این، این مطالعه به این موضوع پرداخته است که آیا افراد کووید-19 را تجربه کرده اند یا خیر، که می تواند منبعی برای اضطراب باشد.

در این مطالعه حمید شریفونیا از دانشگاه علوم پزشکی ساری، الهام اخلاقی و سمانه ترکیان از دانشگاه علوم پزشکی ایران، وحید خسروی از دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، رضا اعتصامی از دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشگاه اریکا سیوراجان فرولیچر. کالیفرنیا ایالات متحده آمریکا توسط سعید پهلوان شریف از دانشگاه تیلور مالزی.

نتایج این مطالعه با عنوان «افزایش تاب‌آوری، اضطراب شدید و تاب‌آوری در اپیدمی کووید-۱۹: تحقیقات بین‌المللی در ایران» در سپتامبر سال جاری در مجله بین‌المللی Frontiers in Psychology منتشر شد.

ارسال به دوستان
خواص باقلا سبز، زرد و خشک برای پوست و سلامتی بدن ضربه کاری چین به آمریکا با جنگنده نسل شش J-۳۶ (+عکس) شهرداری تهران: مالک پاساژ علاءالدین پرده‌های نمای ساختمان را برداشت، اما اقدامی برای ایمنی انجام نشده / این اقدام، برای بازی با افکار عمومی است این زن بزرگترین کلاهبرداری ملک در تهران را انجام داد ! (+عکس) معاون سازمان بسیج: دشمن با جنگ نرم اقتصادی می خواهد وضع فعلی جامعه را مشوش جلوه دهد / حماس فقط یکی از تشعشعات الهی انقلاب اسلامی است تیتراژ قدیمی برنامه تلویزیونی سیمای خانواده در دهه 70 (فیلم) خودروی مشهور آمریکایی با موتور ژاپنی (+عکس) بزرگترین بیماری ۲۰۲۵ چه خواهد بود؟ (فیلم) «غذای مغز» چیست؟ تداوم هوای ناسالم تهران برای گروه‌های حساس رویدادهای آسمانی خیره‌کننده پیش رو / آسمان شگفت‌انگیز در سال جدید میلادی (فیلم) نماینده مجلس : ۷ میلیون تبعه خارجی در ایران هستند؛ لااقل نیمی از این‌ها به دلیل نداشتن ظرفیت، مازاد هستند/ اگر همه اتباع بروند، بسیاری از تولیدی‌ها تعطیل می‌شوند کودکی در دنیای بحران فقر و تبعیض؛ آینده چگونه است؟ روش تشخیص آنفلوآنزا و منع استفاده از آنتی بیوتیک‌ها (فیلم) پسر جوانی، دوست صمیمی خود را کشت و مثله کرد