۲۰ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۱۵۰۷۶
تاریخ انتشار: ۰۲:۰۲ - ۱۴-۰۸-۱۴۰۲
کد ۹۱۵۰۷۶
انتشار: ۰۲:۰۲ - ۱۴-۰۸-۱۴۰۲

۷۵ درصد عسل‌ها در بازار تقلبی‌ست / تقلب در کدام مواد غذایی بیشتر است؟

۷۵ درصد عسل‌ها در بازار تقلبی‌ست / تقلب در کدام مواد غذایی بیشتر است؟
مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو امروز در یک برنامه برخط درباره رایج‌ترین تقلبات در حوزه محصولات غذایی اظهار کرد: چای، عسل، آبلیو، بستنی و رب گوجه فرنگی محصولاتی هستند که بیشترین تقلبات در آن‌ها صورت می‌گیرد.

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو با اشاره به رایج ترین تقلبات صورت گرفته در مواد غذایی گفت: فقط یک‌چهارم (۲۵ درصد) عسل‌های بازار دارای اصالت است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مهدی انصاری؛ مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو امروز در یک برنامه برخط درباره رایج‌ترین تقلبات در حوزه محصولات غذایی اظهار کرد: چای، عسل، آبلیو، بستنی و رب گوجه فرنگی محصولاتی هستند که بیشترین تقلبات در آن‌ها صورت می‌گیرد.یکی از روش‌های تشخیص چای تقلبی، پخش کردن چای در یک سطح سفید است؛ اگر دانه‌های زردرنگ شبیه چوب در چای باشد چای تقلبی است.

انصاری با بیان این‌که در زمینه چای کیسه‌ای بیشترین تقلبات را شاهد هستیم، گفت: در حیطه تولید رب گوجه فرنگی و رنگ‌هایی که به کباب و جوجه کباب اضافه می‌شوند متاسفانه تقلب زیاد است.

وی استفاده از باقلا به جای پسته در بستنی را از دیگر تقلبات عنوان و تصریح کرد: استفاده از باقلا به جای پسته در خوراکی‌ها به ویژه برای مبتلایان به فاویسم (نوعی بیماری خونی که در آن مبتلایان در صورت مصرف باقلا دچار بیماری می‌شوند) بسیار خطرناک است.

وی همچنین به تقلبات صورت گرفته در حوزه تولید عسل اشاره و بیان کرد: تقریبا یک چهارم عسل‌های بازار اصالت دارند و مابقی تقلبی هستند. اگر می‌خواهید بدانید عسلی که استفاده می‌کنید، طبیعی است و آنچه بر روی برچسب ذکر شده با خود فرآورده مطابقت دارد، یکی از مهمترین راه‌ها آن است که آن فرآورده و محصول شناسنامه داشته باشد و بدانید که در کدام مزرعه و با کدام منابع طبیعی در ارتباط بوده و چه فرآیندی برای استحصال و بسته بندی و عرضه به بازار را طی کرده است.

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو خاطرنشان ‌کرد: تقلب می‌تواند تغییر یا جایگزینی مواد اصیل در ماده غذایی یا دادن اطلاعات غلط باشد. تقلبات معمولا مواقعی رخ می‌دهند که اختلاف قیمت ماده تقلبی با ماده اصلی و دارای اصالت، زیاد است به طوری که افراد را ترغیب می‌کند که از مواد تقلبی و جایگزین استفاده کنند و یا گاهی نیز دسترسی به یک ماده کم است و جهت تامین در بازار از راه‌های جایگزین و تقلبی استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: در همه دنیا تقلبات یک موضوع مهم است و در حوزه غذا گردش مالی بسیار زیادی دارد. شناخت اصالت فرایندها از تولید تا توزیع کالا می‌تواند به ما در پرهیز از مصرف کالاهای تقلبی کمک کند.

انصاری گفت: اضافه کردن برخی از افزودنی‌ها برای جذابیت بخشی به مواد غذایی مانند برخی رنگ‌ها و طعم‌دهنده‌ها صدمات جانی برای مصرف کننده دارد و ممکن است سرطان‌زا باشد.

وی تاکید کرد: محصولات مورد تأیید سازمان غذا و دارو قابل اعتماد است؛ وقتی یک محصول فرآیند قانونی را برای دریافت مجوز طی می‌کند احتمال تقلب در آن کاهش می‌یابد بنابراین توصیه ما استفاده از محصولات دارای سیب سلامت است؛ البته منکر این موضوع نیستیم که در محصولات دارای سیب سلامت نیز ممکن است تقلب رخ بدهد.

ارسال به دوستان
این دانه خوشمزه ضد التهاب است مشاور فرمانده سپاه: عملیات وعده صادق ۳ زمانی انجام می‌شود که اثر راهبردی آن نسبت به وعده صادق ۲ بیشتر باشد / سرعت دادن به جنگ به معنی موفقیت در جنگ نیست روند نزولی ایران در آزمون تیمز ؛ از هر ۵ دانش آموز ایرانی ۲ نفر هیچ چیز یاد نمی گیرند ساخت یک دیوار بزرگ جدید در چین / بزرگترین پروژه زیرساختی جهان دانمارک : استقلال گرینلند شدنی است، اما پیوستن به آمریکا بعید است ۹ خودروی فوق کمیاب در یک حراجی بزرگ! (+عکس) روزنامه ایران : پرونده گروگانگیری 29 ماهه در رشت، افسانه نیست؟ خوردن این پروتئین گیاهی پوست‌تان را جوان و شاداب می‌کند پزشکیان : منیت ها عامل بی عدالتی هاست آمار خواندنی بازار خودرو چین؛ از تخفیف ۲۲۷ مدل تا تولید ۱۰ میلیون خودرو برقی در یک سال فواید باورنکردنی کدو حلوایی آخرین صوت باقی مانده از شهید حاج احمد کاظمی (فیلم) هاشمی طبا : پزشکیان هم به دام شعار دادن در باره معیشت افتاده است ؛ اول باید سیاست خارجی را تغییر داد فضاسازی موفق در یک پروژه معماری انگلیسی(+تصاویر) چطور با شیر و لیمو، پنیر درست کنیم؟